Beyşehir Osb'de 2020 Hedefi; 20 Fabrika Bacasının Tütmesi - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Osb'de 2020 Hedefi; 20 Fabrika Bacasının Tütmesi

Beyşehir Osb\'de 2020 Hedefi; 20 Fabrika Bacasının Tütmesi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 2001 yılında kurulan organize sanayi bölgesinde değişik sektörlerde üretime başlayan fabrika sayısı 8’e yükseldi.

07.12.2016 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 2001 yılında kurulan organize sanayi bölgesinde değişik sektörlerde üretime başlayan fabrika sayısı 8'e yükseldi. 2020 hedefinin ise, sanayi bölgesinde en az 20 fabrikanın bacasının tütmesi olduğu açıklandı.

Beyşehir OSB Müdürü Mutlu Korkmaz, kurulduğu yıllarda mermer sektöründe faaliyet gösteren 3 firmanın yer aldığı organize sanayi bölgesinde bacası tüten fabrika sayısının 2016 yılı sonu itibariyle 8'e yükseldiğini söyledi. Bu fabrikaların mermerin yanı sıra av tüfeği ve otomotiv parçası üretiminde faaliyet gösterdiğini anlatan Korkmaz, 11 yeni fabrikanın da halen inşaat aşamasında bulunduğunu, bunların tamamlanmasının ardından Beyşehir Organize Sanayisi'nde 2020 hedeflerinin en az 20 fabrikanın üretime geçmesi olduğunu söyledi. Bayavşar Mahallesi'nde kurulan organize sanayisine yatırım yapmak için isteyen ve halen proje aşamasında olan 12 firmanın daha olduğunu da hatırlatan Korkmaz, "Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde mermer, av tüfeği ve otomotiv parçası üretimi yapan fabrikalara, yakın gelecekte mobilya, tekstil, tarım makineleri ve organik gübre üretimi iş kollarında faaliyet gösterecek fabrikalarımız da eklenecek. Beyşehir Organize Sanayisinde faaliyet gösteren fabrikalarda şu anda yaklaşık 400'e yakın kişi istihdam ediliyor. Yeni fabrikaların da eklenmesiyle bu sayı önümüzdeki 5 yıl içerisinde katlanarak artacak. Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmak isteyenler için 233 bin metrekarelik alandan oluşan 23 parselimiz daha bulunuyor. Bu da burada 23 farklı fabrika yatırımı daha yapmak mümkün anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

Beyşehir OSB Konya'nın ilçeleri arasında 3. sırada

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, Konya'nın ilçeleri içerisinde üretim yapan fabrika sayısı itibariyle ilk 3 içerisinde yer alan Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'nin yeni müteşebbislerin bölgeye yatırım yapmasıyla birlikte giderek büyüyüp geliştiğini söyledi. Mermer sektöründe faaliyet gösteren tesislerle ilk fabrika bacalarının tütmeye başladığı organize sanayi bölgesinde özellikle av tüfeği ve otomotiv parçası üretimi yapan tesislerin de devreye girmesiyle ilçede önemli bir istihdam sahasının oluştuğunu aktaran Özaltun, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'ne özellikle ilçe dışında yaşayan yeni yatırımcıları çekmeye çalıştıklarını söyledi. Beyşehir Belediyesi olarak, organize sanayi bölgesinde altyapı sorunlarını çözdüklerini, bölgenin en hızlı fiber optik internet ve telefon altyapısının sahada kurulduğunu hatırlatan Özaltun, tonajlı araç geçişleri ve sert geçen kış şartlarından dolayı bozulan yolları da bakım ve onarımdan geçirdiklerini vurgulayarak, "OSB'de 5 kilometrelik bir hat çekilerek su sorunu da çözülmüş oldu. Artık, her firmamıza şebeke suyu verebilmekteyiz. Dış güvenlik olarak tel örgülerle çevrilen, aydınlatma sistemi faaliyete geçen, nizamiye binası inşaat çalışmasına başlanılan ve prefabrik aksamı bitirilen sanayi bölgesinde bugüne kadar 3 bin adet sedir fidanı toprakla buluşturuldu. Ayrıca, en önemli sorunlardan bir tanesi olan kredi borçları ise Beyşehir Belediyesi, Konya Valiliği YİKOP ile Beyşehir Ticaret Odası'nın parasal destekleri ile yapılandırıldı. Bunun neticesinde, artık üretime başlayan fabrikalarımız da tapularına kavuşmaya başladı" dedi.

Özaltun, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmak isteyenlerin 15 Nisan 2017 tarihine kadar yatırım yapması halinde yeni teşvik kanunundan istifade edebileceğini de sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir Osb'de 2020 Hedefi; 20 Fabrika Bacasının Tütmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement