Beyşehir Şehir Merkezi Drenaj Sorunundan Kurtuluyor - Son Dakika
Yerel

Beyşehir Şehir Merkezi Drenaj Sorunundan Kurtuluyor

Beyşehir Şehir Merkezi Drenaj Sorunundan Kurtuluyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Başkanı Murat Özaltun, şehir merkezinde yağışlı havalarda su baskını sorunu yaşayan esnafla düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

20.05.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir İlçe Başkanı Murat Özaltun, şehir merkezinde yağışlı havalarda su baskını sorunu yaşayan esnafla düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Özaltun, Göl Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıllarda aşırı yağışlı günlerde bazı güzergahlarda yaşanan drenaj problemlerine dikkat çekti. Bu problemin yaşandığı caddeler üzerindeki esnafın yaşanan su baskınlarından dolayı mağduriyetler yaşadığına vurgu yapan Özaltun, bundan sonra bu tür bir mağduriyet yaşanmaması için Beyşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ile işbirliği halinde ve belli bir plan dahilinde yapacakları drenaj çalışmalarından söz etti.

Şehir merkezindeki drenaj sorunu yaşanan caddelerde drenaj hatlarını yenilerken aynı güzergahta içme suyu boru hatlarını da yenileyeceklerini ve üzerini kapatırken mevcut kilitli taş yerine bu bölgede sıcak asfaltla kaplama yapacaklarını anlatan Özaltun, soruna kalıcı bir çözüm bulunmasının en büyük hedeflerinden birisi olduğunu söyledi. Özaltun, çalışmaların devam edeceği süreçte esnaftan kazı ve düzenleme çalışmaları esnasında yaşanabilecek muhtemel rahatsızlıklardan dolayı anlayış beklediklerini söyledi.

Beyşehir'de hizmet götürürken esnafla ve vatandaşlarla başta olmak üzere toplumun her kesimiyle istişare edip onları da dinleyerek sorunlara çözüm bulmaya çalıştıklarını aktaran ve bunu düstur haline getirdiklerini anlatan Özaltun, "Burada geçmişten gelen bazı altyapı problemleri var. Bundan dolayı yaşanan problemleri bitirmek için bir çalışma yürüteceğiz. Ama bu çalışmalar yapılırken esnafımız ister istemez bazı rahatsızlıklar yaşayabilecek. Çünkü cefa çekilmeden sefa yaşanmıyor. Ama, ekiplerimiz gerekirse çift vardiya halinde çalışıp, faaliyetlerine başladıktan sonra en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyor" dedi. Başkan Özaltun, bu bölgedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından benzer çalışmaların ihtiyaç duyulan diğer noktalarda da yapılacağını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Beyşehir Sorumlusu Ali Özdemir ile Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Naci Habir, daha sonra çalışmaların nasıl yürütüleceği konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Toplantıda, esnaflar da konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Çalışmalara, esnafın da talebi doğrultusunda hafta başından itibaren Telekom Müdürlüğü hizmet binası önünden itibaren Çarşı Camisi'nin bulunduğu caddeden başlanması kararlaştırıldı.

Toplantıya, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol,Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Beyşehir Bölgesi Sorumlusu Ali Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı 4.Bölge Müdürü Memiş Kunt, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer,mahalle muhtarları, esnaflar katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir Şehir Merkezi Drenaj Sorunundan Kurtuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement