Beyşehir ve Beyoğlu Kardeş Kent Oldu - Son Dakika
Güncel

Beyşehir ve Beyoğlu Kardeş Kent Oldu

Beyşehir ve Beyoğlu Kardeş Kent Oldu

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi ile İstanbul’un Beyoğlu İlçe Belediyesi arasında kardeşlik ve işbirliği protokolü imzalandı.

08.12.2015 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi ile İstanbul'un Beyoğlu İlçe Belediyesi arasında kardeşlik ve işbirliği protokolü imzalandı.

İstanbul'un Beyoğlu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, işbirliği ve protokol kapsamda Beyşehir İlçe Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Demircan, beraberindeki Amerikalı yatırımcı işadamları ile birlikte Hüyük ve Beyşehir ilçelerinde bazı temaslarda bulundu. Başkan Demircan, bölge gezisinin son durağında Beyşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette, 'kardeş kent ve kardeş belediye' işbirliği protokolünün imzalanması ve tarafların karşılıklı olarak günün anısına hediye takdiminin ardından bir konuşma yapan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'in gölünden ve doğal güzelliklerinden söz etti. İlçe Belediyesi olarak da yeni dönemde ilçeyi geçmiş dönemden alıp bir dönem daha ileriye taşıyabilmenin yolunu aradıklarını ifade eden Başkan Özaltun, "Tabi bu münasebetle sizler gibi değerli ağabeylerimiz bizim için öncülük sağlıyor. Onları kendimize rol model alıyoruz. Kaldı ki, Beyoğlu Belediyesi sosyal projeler konusunda takip ettiğimiz bir belediye. Amacımız, Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe belediyemizi imkanlar çerçevesinde bir miktar daha ileriye götürebilmek. Bundan dolayı sizlerin de bu noktadaki katkı ve destekleriyle ufkumuzu, vizyonumuzu ne kadar genişletebilirsek, bu bizler için kazanç olacaktır. Beyşehir Belediyesi olarak şu ana kadar Beyoğlu Belediyesi de dahil 9 belediye ile kardeş belediye olduk. Bizleri kırmadığınız, geri çevirmediğiniz, bu nazik protokolü imzaladığınız için çok teşekkür ediyoruz. Halihazırda, belediye olarak Antalya'nın Serik, Konya'nın 3 merkez ilçesi Meram, Selçuklu ve Karatay ile komşu ağabey kardeşlerimiz olan Derbent, Derebucak, Seydişehir ve Hüyük gibi ilçe belediyelerimizle de kardeşlik protokolü yaptık. Biz onlara bir nebze de katkı sağlayabilmişsek bizim için tabii ki kazanç kaynağı olacak. Zira paylaşım yaptıkça bu Beyşehir'in kazanması demek, Konya'nın kazanması demek, yine Beyoğlu'nun kazanması, ülkemizin kazanması demektir. Bu dostluk köprüsünün ilk meyvesi olarak ise Sayın Başkanımıza eşlik eden Amerikalı yatırımcılarla şehrimizde yapabilecekleri yatırımlar konusunda her türlü desteğe hazırız" diye konuştu.

"KİM BİZE BİR ADIM ATTIYSA, BİZİM İKİ ADIM ATMAK GÖREVİMİZDİR"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, Beyoğlu ilçesinin geniş bir hinterlanda sahip bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, fiziki coğrafyası kadar anlam coğrafyasının da geniş olduğuna vurgu yaptı. Beyoğlu'nun aynı zamanda farklılıkları bir arada tutan, bir kültür ve sanat İstanbul'u olduğunu ifade eden Başkan Demircan, "İstanbul, Türkiye'nin özeti, İstanbul'un özeti de Beyoğlu. Bizim vazifelerimiz var. Vazifelerimiz nedir, farklı olduğumuz alanlarda bütün kardeşlerimize, bütün Türkiye'deki kardeş belediyelerimize, kardeşlerimize yani kardeş belediye olmamıza gerek yok. Beyoğlu Belediyesi'nin böyle bir vazifesi var zaten. Kim bize bir el uzattıysa, bir adım attıysa bizim iki adım atmak görevimizdir. Bunu zaten yapmak zorundayız. Dolayısıyla elbette bu memleket bizim, bu vatan bizim, yaptığımız, ürettiğimiz bütün değerler, memleket için. Şimdi burada Konyalı birinin çıkıp gelip Beyoğlu'nda yaşama hakkı var mı? Var. Beyoğlu'ndan birisinin çıkıp gelip burada yaşama hakkı var mı? Var. O halde her taraf bizim, her tarafı kalkındırmak da vazifemiz "diye konuştu.

Ziyarette, Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, Beyşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül de hazır bulundu.

Ziyaret, Beyşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplu olarak çekilen fotoğrafın ardından sona erdi. Her iki belediyenin meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda gerçekleştirilen protokol çerçevesinde, Beyşehir ile Beyoğlu halkı arasında en içten duygu ve düşüncelerin paylaşılması, sevgi bağlarının güçlenmesi, kardeşlik ve dostluğu geliştirmek, sosyal, kültürel ve teknik konularda işbirliği yapmak, yardımlaşma, dayanışmayı sürekli kılmak için taraflar arasında kardeş kent ve kardeş belediye olması öngörülüyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beyşehir ve Beyoğlu Kardeş Kent Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement