Beytüşşebap Çatak'ta Öldürülen PKK'lı, Beytüşşebap'ta Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Beytüşşebap Çatak'ta Öldürülen PKK'lı, Beytüşşebap'ta Toprağa Verildi

Beytüşşebap Çatak\'ta Öldürülen PKK\'lı, Beytüşşebap\'ta Toprağa Verildi

Çatak'ta öldürülen PKK'lı, Beytüşşebap'ta toprağa verildi VAN'ın Çatak İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırıda güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmda öldürülen 2 PKK'lıdan biri olan Yılmaz Mamxuri kod adlı Cemal Özlü, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde toprağa verildi.

03.08.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çatak'ta öldürülen PKK'lı, Beytüşşebap'ta toprağa verildi

VAN'ın Çatak İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırıda güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmda öldürülen 2 PKK'lıdan biri olan Yılmaz Mamxuri kod adlı Cemal Özlü, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde toprağa verildi.

Cuma günü Van'ın Çatak İlçesi'nde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada ölü olarak ele geçirilen 2 PKK'lıdan biri olan Yılmaz Mamxuri kod adlı Cemal Özlü, Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı'nda bulunan PKK Mezarlığı'nda toprağa verildi. Şehit Kurtar Feraşin Şehitliği'nde düzenlenen cenaze törenine, PKK'lı Özlü'nün yakınları ve Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) yöneticileri katıldı.

Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra yeşil, kırmızı ve sarı renkli sözde örgüt bayrağına sarılı tabutta bulunan Özlü'nın cenazesi toprağa verildi.

Mezarlıkta konuşan MEYA-DER temsilcisi Ali Akdağ'ın yaptığı kısa konuşmadan sonra Cemal Özlü'nün ailesi adına konuşan Nihai Özlü de yaptığı konuşmada, "Bu ne ilktir, nede son olacak. Kürt özgürlük hareketini tasfiye etmek için AKP hükümeti ve taşeronu olan IŞİD çeteleri adeta bir olmuş, Kürtler'i soykırımdan geçirme çabası içersinde olup, fakat Kürt savaşçılarının azmi karşısında hüsrana uğrayacaklar"dedi.

GÖRÜNTÜ DÜKÜMÜ

PKK'lı Özlü'nün tabutu

Tabutun taşınması

Kalabalığın tabutla yürümesi

Sloganların atılması

Cenazenin toprağa verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), (DHA)-

=========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beytüşşebap Çatak'ta Öldürülen PKK'lı, Beytüşşebap'ta Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement