Beytüşşebap'ta Düşük Yapan Kadın 10 Saat Sonra Hastaneye Ulaştırıldı - Son Dakika
Güncel

Beytüşşebap'ta Düşük Yapan Kadın 10 Saat Sonra Hastaneye Ulaştırıldı

Beytüşşebap\'ta Düşük Yapan Kadın 10 Saat Sonra Hastaneye Ulaştırıldı

Şırnak'ın Beyttüşebap İlçesi'ne bağılı Yeşilöz Köyü'nde yaşayan 35 yaşındaki Adile Kutluk, 13'üncü gebeliğinin 4'üncü ayındayken düşük yaptı.

27.03.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beyttüşebap İlçesi'ne bağılı Yeşilöz Köyü'nde yaşayan 35 yaşındaki Adile Kutluk, 13'üncü gebeliğinin 4'üncü ayındayken düşük yaptı. Düşük sonrası başlayan kanaması durmayan Adile Kutluk, karla kaplı yolda yürütülen 10 saatlik yol açma çalışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı.

Beytüşşebap'a 40 kilometre uzaklıkta, yüksek rakımlı bir tepede bulunan Yeşilöz Köyü'nde yaşayan 12 çocuk annesi Adile Kutluk, 13'üncü gebeliğinin 4'üncü ayında dün akşam düşük yaptı. Düşük sonrası kanaması durmayan Kutluk'un yakınları, Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez'den yardım istedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle, ambulans helikopterin havalanamayacağını öğrenen Kaymakam Dönmez, seferberlik başlattı. Bunun üzerine devreye giren 112 Acil Servis ekipleri de köy yolunun karla kapalı olması nedeniyle köye gidemedi. Bu kez de 112 Komuta Merkezi'nde görevli Ulusal Medikal Arama Kurtarma (UMKE) ekipleri devreye girdi. İlçe Özel İdaresi'ne bağlı iş makinelerinin yardımıyla karla kapalı yollar temizlenirken, 4 kişilik UMKE ekibi, 10 saat süren çalışma sonrası kanaması olan Adile Kutluk'a ulaşabildi.

Burada ilk müdahalesi yapılan kanamalı Adile Kutluk, daha sonra Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne buradan da Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Şırnak İl Sağlık Müdürü Burcu Hızal, hayati tehlikeyi atlatan Kutluk'u hastanede ziyaret ederek UMKE ekibine teşekkür etti. Genç yaşına rağmen çok doğum yapan hastanın sağlığı için bundan sonra doğum kontrolü yapması gerektiğini belirten Hızal, "Bizim Yeşilöz Köyüne ulaşmamız bir mucize. Bunun için arkadaşlarımız canları pahasına büyük enerji sarf etti. Köy, Beytüşşebap'a 6 saatlik uzaklıkta. Bebek kaybedildi ancak annenin canı daha önemli. Anne bundan sonra doğum kontrolü uygulaması yapması gerekiyor" dedi.

UMKE ekibine teşekkür eden Adile Kutluk, "Allah beni çocuklarıma bağışladı, sizlere minnettarım" dedi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beytüşşebap'ta Düşük Yapan Kadın 10 Saat Sonra Hastaneye Ulaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement