Beytüşşebap'ta Karanlık Günler Başladı - Son Dakika
Güncel

Beytüşşebap'ta Karanlık Günler Başladı

Beytüşşebap\'ta Karanlık Günler Başladı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine yağan kar, 4 günden bu yana elektriklerin kesilmesine yol açtı.

29.11.2014 12:07  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne yağan kar, 4 günden bu yana elektriklerin kesilmesine yol açtı. Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, erken başlayan kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını söyledi.

Bağlı köylerle birlikte 30 bin nüfusa sahip Beytüşşebap İlçesi'nde bu yıl erken başlayan kar yağışı yaşamı felç etti. Kar yağışı görülen ilk gününde tüm köy yolları kapanırken, ekiplerin çabası sonucu ile yollar ulaşıma açıldı. Ancak İlk günden beri başlayan elektrik kesintisi 4 günden bu yana giderilemedi. 5 yıldan bu yana her yıl enerji nakil hatları ihaleye verilmesine rağmen, kış aylarındaki elektrik kesintilerinin devam etmesi, tepkiye neden oldu. Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, erken başlayan kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını belirterek, şöyle dediBu yıl beklenmeyen erken kar yağışına hazırlıksız yakalandık. Kar yağışı bütün köy yollarının kapanmasına yolaçmıştı. Ancak ekiplerimizin yoğun çalışması sonucu şu an kapanan tüm köy yolarını açtık. Kar yağışının ardından bir kriz masası oluşturuldu. İnşallah vatandaşlarımız bu yıl daha az sıkıntı çekecek. Köy yollarının bir daha kapanmaması için ekiplerimizi yönlendirdik hazır bekliyorlar. DEDAŞ ile iletişime geçerek onların çalışmalarını hızlandırdık. Bize bağlı ekipler de onlara yardım ediyor. İnşallah kısa sürede ilçeye elektrik verilecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Seyran Arğan, kısıtlı imkanlara rağmen, cadde ve mahalle aralarındaki sokakların kapanmaması için büyük çaba harcadıkarını belirterek, bu yıl kar yağışının erken başladığını bildirirken şöyle dediİmkanlarımız çok kısıtlı. Buna rağmen cadde ve sokaklardaki kar yığınlarını temizledik. Yolları tuzlama çalışmalarımız ilk günden beri devam ediyor. Kar temizleme ve karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçemiz 4 gündür karanlıkta. Her yıl aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum; ilçe halkı mağdur durumda, konuyla ilgili yardımlarını bekliyoruz.

GÖRÜNTÜ DÜKÜMÜ

Kar görüntüleri ve kar yığınları

Esnaf ve ev sahipleri kar temizlerken

Kaymakam Mehmet Fezvi Dönmez'in konuşması

Belediye Başkan Yardımcısı Seyran Arğan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera Emin BALBEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), (DHA)-

====================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beytüşşebap'ta Karanlık Günler Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement