Bezmialem Üniversitesi ile Kosova Ankara Büyükelçiliği Arasında İş Birliği - Son Dakika
Güncel

Bezmialem Üniversitesi ile Kosova Ankara Büyükelçiliği Arasında İş Birliği

Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

16.04.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde sağlık hizmetleri, eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliği tesis edilecek.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi açıklamasına göre, Kosova Cumhuriyeti'nin sağlık sektörüyle Bezmialem Vakıf Üniversitesi arasında bilgi ve deneyim paylaşımını amaçlayan protokole göre Kosova Meclisi, Kosova Sağlık Bakanlığı ve Kosova Üniversiteleri ile Bezmialem Vakıf Üniversitesi arasında sağlık hizmeti, sağlık eğitimi ve araştırmaları alanlarında iş birliği yapılacak.

İmzalanan protokolle ödeme gücü olmayan belli sayıda Kosova Cumhuriyeti vatandaşı ve Kosova soydaş ve akraba topluluklarından hastaların tedavileri ücretsiz yapılacak, sağlık alanında okuyan öğrencilere staj imkanı sağlanacak ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi öğretim görevlileri Kosova'da eğitimler düzenleyecek.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, kendini Türkiyeli kadar Kosovalı da gördüğünü belirterek, yaklaşık altıyüz yıllık bir geçmişin ardından özellikle son on yıl içerisinde tekrar ilişkilerin gelişmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Tüzgen, bütün Balkan ülkeleri gibi Kosova'nın da kardeş olduğunu kaydederek, "Elimizdeki her türlü imkanı kardeşlerimizin hizmetine sunacağımızı bilmenizi isterim. Bu imzalanan protokolün yeni iş birliklerine vesile olacağını düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu da kurulan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiyeli kardeşlerimizin bize gösterdiği ilgiye müteşekkiriz. 170 yıl evvel olduğu gibi bugün de Türkiye'nin kapıları Kosovalılar'a açıktır. Atılan imzaların altında asıl yatan dostluğumuzun pekişmesidir. Kosova'nın Konya'dan farkı yoktur." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bezmialem Üniversitesi ile Kosova Ankara Büyükelçiliği Arasında İş Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement