Bgc'den Bursa Valisi Küçük'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Bgc'den Bursa Valisi Küçük'e Ziyaret

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.

11.08.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.

BGC'den yapılan açıklamaya göre, Küçük, ziyarette Kolaylı ve yönetim kurulu üyelerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı.

İlk iş olarak darbecilere karşı çıkılması ve Bursa genelinde asayişin sağlanması için çaba harcadığını ifade eden Küçük, "Öncelikli hedefimiz millet iradesine karşı yapılan bu girişime direnmek ve kent genelinde asayişi sağlamak oldu. Kısa sürede büyük başarı gösterdik ve yönetimi hiç kaybetmedik. Kendisini sıkıyönetim komutanı ilan eden, direnen birkaç sözde askeri etkisiz hale getirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Küçük, darbe girişimi sonrası Bursa'da binlerce kişinin sokağa çıktığını, bunun demokrasi adına örnek ve fedakarca bir hareket olduğunu vurgulayarak, Jandarma Bölge Komutanı ve Bursa Emniyet Müdürü ile görüşerek, darbe girişiminde etkin rol oynayan İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un gözaltına alınması talimatını verdiğini kaydetti.

Küçük, darbe girişimine karşı karşı büyük özveriyle çalışan basın mensuplarına da teşekkür etti.

Darbe girişimi gecesi Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 8. Başkanlar Kurulu toplantısı nedeniyle Ağrı'da olduğunu ifade eden Nuri Kolaylı da Türk basınının örnek bir çalışma sergilediğini ifade etti.

15 Temmuz gecesi Ağrı'da ilk iş olarak FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, TGK başkan yardımcıları ile Ağrı Valisi Musa Işın'a destek vermek amacıyla makamına gittiklerini kaydeden Kolaylı, "Ertesi gün başkanlar kurulu toplantımızı tek maddeli gündemle topladık. Ağrı'da bulunan 74 gazeteciler cemiyeti başkanı ve Ağrı Valisi Musa Işın'la tek yürek halinde darbeye karşı olduğumuzu içeren bildirimizi okuyarak kamuoyu ile paylaştık." ifadelerini kullandı.

Darbecilerin, kendilerini hala 1980'de zannedip TRT'den bildiri okumakla darbe yapacaklarını zannettiğine dikkat çeken Kolaylı, şunları kaydetti:

"Oysa bu ülkenin yurtsever bir medyaya sahip olduğunu unutmuşlardı. CNN Türk'le başlayan kıvılcımı hesap edememişlerdi. Nitekim meslektaşlarımızın dirençleriyle karşılaştılar ve yayınını kesemediler bile. Darbe girişimine halkımızın şanlı direnişiyle tüm gücüyle karşı duran medya kuruluşlarımız, halkın haber alma hakkını sonuna kadar savundu, darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermedi. Türkiye'deki tüm meslektaşlarımız adına medyamızla gurur duyuyorum. İyi ki o yayınları kesintisiz sürdürüp bu alçakça, halkını katleden darbecilerin emeline ulaşmalarına engel oldular."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bgc'den Bursa Valisi Küçük'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement