Biber Gazlı Müdahaleye Maruz Kalan Ressam Resimlerini İstiyor - Son Dakika
Güncel

Biber Gazlı Müdahaleye Maruz Kalan Ressam Resimlerini İstiyor

Antalya’da olaylı Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) tahliyesinde dernek binasında devam eden sergideki resimler de alındı.

12.12.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Kaymakamlığı’na dilekçe verdiğini ancak aradan 10 gün geçmesine karşın hala bir cevap alamadığını söyleyen Taşkent, sorumlulara maddi manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

RESİMLER KAMYONA YÜKLENDİ 

Antalya’da Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) 1 Aralık günü tahliye edilmesi sırasında güvenlik güçleri ile dernek üyeleri arasında tahliye kararına tepki olarak arbede yaşanmış, tahliye olaylara rağmen devam etmişti. Dernek sergi galerisinde ressam Nalan Taşkent’in sergilenen 56 resmi de olaylı tahliye sırasında Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından kamyonlara yüklenerek tahliye edilmişti. 

"ÇOCUKLARIMI KORUR GİBİ ESERLERİMİ KORUMAYA ÇALIŞTIM"

Tahliye işleminin ardından 2 Aralık günü resimlerinin kendisine iadesi için Muratpaşa Kaymakamlığı’na dilekçe yazdığını ifade eden Ressam Nalan Taşkent, dilekçe tarihinin üzerinden 10 gün geçmesine karşın yetkililerden hiçbir cevap alamadığını söyledi. 20 yıllık emeğinin ürünleri olan resimlerinin şu anda nerede olduğunu bilmediğini söyleyen ressam, yaşanan durumdan çok mağdur olduğunu belirtti. Ressam Taşkent, "Tahliye sırasında benim resimlerim içeride sergileniyordu. Resimlerimin sergilenmesi için gerekli izinlerim vardı. Ancak müsaade etmediler ve tahliye edeceklerini söylediler. Özensizce kamyonlara yükleyip çıkarmak istediler resimlerimi. 20 yıllık emeğimdi resimlerimi çocuklarımı korur gibi korumaya çalıştım. Ancak alıp götürdüler" diye konuştu. 

"DAVA AÇACAĞIM" 

Tahliyeden bir gün sonra 2 Aralık tarihinde Muratpaşa Kaymakamlığı’na resimlerinin iadesi için dilekçe verdiğini anlatan Taşkent, "Dilekçeme yanıt gelmemeye devam ederse savcılığa gidip ilgililerden maddi ve manevi dava açıp şikayetçi olacağım" dedi. Ressam Taşkent, yetkililerin en azından resimlerinin ne durumda olduğu hakkında kendisine bilgi vermelerini istedi. 

Biber Gazlı Müdahaleye Maruz Kalan Ressam Resimlerini İstiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Biber Gazlı Müdahaleye Maruz Kalan Ressam Resimlerini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement