Biber Üreticileri Birlik Olacak - Son Dakika
Güncel

Biber Üreticileri Birlik Olacak

Kumluca ilçesinde bir araya gelen bir grup biber üreticisi, üretici birliği kurmaya karar verdi.

25.04.2016 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca ilçesinde bir araya gelen bir grup biber üreticisi, üretici birliği kurmaya karar verdi.

Kumluca'ya bağlı Beykonak Mahallesinde bir grup üretici, kurulacakları üretici birliği sayesinde ürünlerinin pazarda hak ettiği değere satılacağını ümit ediyor.

Beykonak Mahallesinde bir araya gelen çiftçiler, değişik ürün gruplarında birlik, grup, dayanışma derneği gibi sivil toplu örgütünün bulunduğunu, bu konuda bugüne kadar biber üreticilerinin her hangi bir bağlı oldukları kuruluş olmadığını ifade ettiler.

Birlik kurmak için düzenlenen toplantıda bir araya gelen biber üreticileri, birlik kurmanın yararları ve zararları üzerine tartıştılar.

Toplantıda konuşan biber üreticilerinden İsmet Gezeyiş, bir süredir biber üreticilerini bir çatı altında toplayacak bir oluşum için çalıştıklarını, bu çalışma kapsamında birer üreticileri birliği kurulmasını istediklerini söyledi.

Üretim merkezi olan Kumluca'da kilosu 35 kuruş olan bir ürünün, tüketici hali ve pazar tezgahında kilosunun 2-3 lira olduğunu ifade eden Gezeyiş, "Maalesef çiftçi olarak bizler kaliteli ürün üretiyoruz, ama ürettiğimiz ürünü pazarlayamıyoruz. Çiftçinin kimi kimsesi yok, sahibimiz yok. Birileri bizi muhatap alsın, sorunlarımızı daha gür bir şekilde dillendirelim ve ortak çözüm arayalım diye birlik kurulmasının faydalı olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ziraat Mühendisi Mehmet Acar da, üretici ve tüketici arasındaki fiyat farkını ortadan kaldırmak, çiftçinin ürettiği ürününü hak ettiği değere satabilmesi konusunda yardımcı olmak amacıyla birlik kurulmasının doğru olacağı kanaatinde olduğunu belirtti.

Günümüzde çiftçinin gücünün farkına vardığını ifade eden Acar, "Bölgemizde ülkemizin en kaliteli sebzelerini üretiyoruz. Ama ürettiğimiz ürünleri, hak ettiği fiyatlara satamıyoruz. Çok ciddi zarar ediyoruz. Giderlerimiz sürekli artıyor. Bizim yetiştirdiğimiz ürünleri tüketenler çok yüksek fiyatlarla tüketiyor. Ürünlerimiz üzerinden fahiş fiyatlarla kar edenleri aradan çıkartıp kendi ürünlerimizi kendimiz satacağız. Bu yüzden birlik kuruyoruz." diye konuştu.

Üretici Cengiz Göçer de, kendisinin 35 yıllık sera üreticisi olduğunu, yaptığı üretimi biyolojik mücadele yöntemiyle doğal olarak yaptığını ama buna karşılık ürünlerini hak ettiği değerden satamadığını ifade etti.

Bu konuda çiftçilerin birlik olması, sorunlarını daha yüksek sesle dile getirmesi adına kurulacak olan birliğe bir çiftçi olarak her türlü desteği vereceğini kaydeden Göçer, kurulacak birliğin diğer ürün yetiştiricisi çiftçilere de örnek olacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biber Üreticileri Birlik Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement