Bıçak Ustası Araba Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bıçak Ustası Araba Yaptı

Serinhisar'da 40 yaşında bir bıçak ustası tüm işçiliğini kendisinin üstlendiği bir otomobil yaptı.

15.08.2014 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzyıllardır bıçak ve kılıç üretim merkezi olan ve "demirciliğin babadan oğula geçtiği" Serinhisar ilçesinin Yatağan Mahallesi'nde  40 yaşındaki Hüseyin Kocakaya otomobil yaptı.

AA muhabirine, 2 yıl önce bir motosiklet almaktan vazgeçerek evinin bahçesinde bir otomobil yapmaya başladığını anlatan Kocakaya, 'Yatağan' adını verdiği arabasının, bıçakları gibi sağlam olduğunu iddia etti.

Kocakaya, iki demir profil ile ve arkadaşının hasarlı otomobilinden aldığı malzemeler ile yola çıktığını belirterek "Demir testeresi yardımıyla kafamda oluşturduğum modeli ortaya çıkartmaya başladım. Arabamın  tüm işçiliğini elimde yaptım. Aracımın motor kısmı yeni çıkan çapa motorlarından taktım. Yani 2 ileri 1 geri şanzımanlı bir motordan oluşuyor. Aracım normal araç kullanır gibi gaz verince motor hareketiyle arabanın tekerine aktarılıyor. Lastikleri motosiklet lastiklerinden taktım" dedi.

Aracının saatte 40 kilometre gidebildiğini ancak yasa gereği trafiğe çıkamadığını belirten Kocakaya, yaptığı otomobili görenlerin fotoğraf çektirdiğini söyledi.

Hüseyin Kocakaya sünnet törenlerinde kiralayabileceğini ifade ettiği aracı için 2 bin 500 lira masraf yaptığını, elektrik aksamı konusunda çıkmaza girdiğinde yardım aldığını belirtti. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bıçak Ustası Araba Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement