Bıçaklar Kurbana Bileniyor - Son Dakika
Yerel

Bıçaklar Kurbana Bileniyor

Bıçaklar Kurbana Bileniyor

Kurban Bayramı'na hazırlanan bıçak ustaları, siparişleri yetiştirebilmek için yoğun şekilde çalışıyor Ustaların ellerinde şekil bulan bıçaklar büyüklüğü ve kalitesine göre 3 ila 18 lira arasında satışa sunulurken, 1 ile 3 lira arasında değişen fiyatlardan bileniyor.

29.09.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı yaklaşırken, bıçak ustaları, siparişleri yetiştirebilmek için yoğun şekilde çalışıyor.

Bayram öncesi hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar, bir yandan hayvan pazarlarında kurbanlık bakarken, diğer yandan çocuklar için bayram alışverişi yapıyor.

Bıçak yapımı ve bileme işiyle uğraşan esnaf da bayrama sayılı günler kala yoğun mesai yapmaya başladı. Ustaların ellerinde şekil bulan bıçaklar büyüklüğü ve kalitesine göre 3 ila 18 lira arasında satışa sunuluyor.

Kilisli bıçak ustası Mehmet Baltacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla işlerinin arttığını söyledi.

Yaklaşık 40 yıldır baba mesleğini sürdürdüğünü ifade eden Baltacı, "Bıçakçılık başlı başına bir sanattır. Son zamanlarda gelişen teknolojiyle bıçakçılık kaybolan meslekler arasında yerini almaya başladı. Çok şükür işlerimiz şu sıralar yoğunlaştı" dedi.

Halkı Çin malı ürünlerden uzak durmaya çağıran Baltacı, istenmeyen sonuçların yaşanmaması için kaliteli olan yerli bıçak almalarını önerdi.

Yoğun bir haftaya girdiklerini dile getiren Kerim Sarıbaşoğlu da yaklaşık 70 yıldır babadan kalan mesleği sürdürdüğünü ifade etti.

Geçmişte zor şartlar altında yaptıkları mesleği şimdilerde biraz daha rahat şekilde sürdürdüklerini vurgulayan Sarıbaşoğlu, "Son günlerde İşlerimiz açıldı. Bıçaklarını biletmek isteyen vatandaşlar sıraya giriyor. Fiyatlarımız oldukça uygun. Bıçaklar 1 ile 3 lira arasında değişen fiyatlardan bileniyor" diye konuştu.

Bıçak imalatçısı ve satıcısı Emin Gülseren ise yavaş yavaş yoğunluğun artığını ifade ederek, siparişleri ancak bir gün sonraya yetiştirebildiklerini kaydetti. - Kilis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bıçaklar Kurbana Bileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement