Biga'da 2 Astsubayın Şehit Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Biga'da 2 Astsubayın Şehit Edilmesi

Çanakkale'nin Biga ilçesinde aile içi şiddet olayına müdahale sırasında şehit edilen astsubay Ömer Yanar'ın cenazesi, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde toprağa verildi.

20.04.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga ilçesinde aile içi şiddet olayına müdahale sırasında şehit edilen jandarma başçavuş Ömer Yanar'ın cenazesi, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde toprağa verildi.

Uçakla Hatay'a getirilen şehidin cenazesi, Kırıkhan ilçesinde Mimar Sinan Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Yanar'ın annesi Zekiye Yanar, oğlunun tabutuna sarılarak "Vatan sağolsun" diyerek gözyaşı döktü.

Aileden helallik alınmasının ardından cenaze, askeri araca konularak mezarlığa götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı omuzlarda bir süre taşınarak mezarlık kompleksindeki şehitlikte defnedildi.

Cenazenin toprağa verilmesi sırasında Zekiye Yanar'ın oğlunu son bir kez daha görmek istemesi üzerine şehidin eşi Seçil Yanar, "Anne ben sana anlatayım. Yüzü gülüyordu" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Ömer Yanar'ın 7 yaşındaki oğlu Ahmet de cenaze namazı sırasında saf tutarak namaza katıldı. Şehidin diğer oğlu Yusuf (5) ise olanlardan habersiz askerlerin kucağında töreni izledi.

Biga ilçesine bağlı Sarnıç köyünde yaşayan Yakup A'nın, eşi Hatice A'ya şiddet uyguladığı ihbarı üzerine köye giden ekipten jandarma başçavuş İlhan Yıldız, akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Yakup A'nın pompalı tüfekle ateş etmesi sonucu şehit olmuştu. Kaçan zanlının yakalanması için operasyon başlatan timde bulunan jandarma başçavuş Ömer Yanar da aynı kişinin açtığı ateş sonucu şehit olmuş, Yakup A, özel harekat timleri tarafından ölü ele geçirilmişti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biga'da 2 Astsubayın Şehit Edilmesi - Son Dakika

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement