Biga'da Çeltik Komisyonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Biga'da Çeltik Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Biga'da çeltik komisyonu toplantısı yapıldı.

04.04.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga'da çeltik komisyonu toplantısı yapıldı.

Kaymakam Fatih Genel başkanlığındaki toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yakup Kavas, Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, Devlet Su İşleri (DSİ) Çanakkale 125. Şube Müdür Vekili Yusuf Özdemir, Mühendis Ayhan Gündoğdu, Bakacak Barajı Sulama Birliği Başkanı Nejdet Irak katıldı.

Genel, burada yaptığı konuşmada, meteorolojik raporlar göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki yaz aylarında büyük kuraklık yaşanacağının beklendiğini söyledi.

Çeltik ekimi konusunda bazı önlemler alınması gerektiğine dikkat çeken Genel şöyle devam etti:

"Bu nedenle Bakacak Barajı sulama sahasında kalan yerlerde barajdaki doluluk oranı ve yaşanan kuraklık göz önünde bulundurulduğunda bu sahada kendilerine ait artezyen ve derin kuyuları olsa dahi kesinlikle çeltik ekimi yasaklanmıştır. Taşoluk Barajı sulama sahasında ise artezyeni ve derin kuyusu bulunan üreticilerimiz çeltik ekebileceklerdir. Ancak barajdan çaya verilen suyu çeltiklerde kullanamayacaklardır. Bu nedenle çeltik üreticilerimizin ileride sorun yaşamamaları için sularının yetebileceği kadar alanlara ekim yapmaları kendi yararlarına olacaktır" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'da Çeltik Komisyonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement