Biga'da Deve Güreşleri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Biga'da Deve Güreşleri Yapıldı

Biga\'da Deve Güreşleri Yapıldı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde düzenlenen deve güreşleri büyük ilgi gördü.

07.02.2016 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga ilçesinde düzenlenen deve güreşleri büyük ilgi gördü. 140 devenin güreştiği güreş alanında vatandaşlar da piknik yapıp güzel havanın tadını çıkardı.

Çınarlık Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, Marmara ve Ege bölgelerinden 140 deve güreşti. Kıran kırana geçen güreşlerde heyecanlı anlar yaşandı. Şampiyon develer, birbirlerine üstünlük sağlamak için büyük güç harcadı. Zaman zaman kilitlenen develeri ayırmak için görevliler uzun uğraşlar verdi.

Belediye Başkanı İsmail Işık, Türkiye'nin önemli başpehlivan şampiyon develerini Biga'da buluşturduklarını belirterek, "Biga halkı güreşlerin yapılmasını istediler. Bizim de bu isteğe karşı gelmemiz mümkün değildi. Bu yıl ikincisini düzenledik. Geçen yıldan çok daha iyi güreşlerimiz oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda sahamızı yenileyip büyük bir arenada çok daha güzel deve güreşleri yapacağız. Biga, deve güreşlerinin Kırkpınar'ı olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

Yoğun ilgi gören güreşlerde develerin mücadelesini yakından izlemek isteyen güreşseverler mangal yakıp piknik de yaptı. Güreşleri Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Belediye Meclis üyeleri, davetliler ve vatandaşlar izledi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Biga'da Deve Güreşleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement