Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Biga'dan Kısa Kısa

Biga\'dan Kısa Kısa

TKDK Çanakkale Koordinatörlüğü yetkilileri BİAD'ı ziyaret etti

18.07.2013 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale Koordinatörlüğü yetkilileri, Biga İş Adamları Derneğini (BİAD) ziyaret etti.

TKDK yerinde kontrol uzmanları Nudan Sevinç Özdüzen ve Hasan Ali Küçükballı, derneğin yönetim kurulu başkanı Habib Yeni, başkan yardımcısı İbrahim Altunbaş ile yönetim kurulu üyesi Faruk Yeşil ile görüştü.

Özdüzen, "Ipard" programının uygulandığı iller arasında, Çanakkale bölgesinin ikinci uygulama dönemine dahil edildiğini belirterek, desteklenen yatırım alanları hakkında bilgi verdi.

Her bir proje için yüzde 50-60 geri ödemesiz destek verildiğini, yatırımcıların projelerini beklediklerini dile getiren Özdüzen, dernek yöneticilerinin sorularını yanıtladı.

Biga TSO yetkilileri Bakan Yazıcı ile görüştü

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yetkilileri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı ziyaret etti.

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Bakan Yazıcı'ya Karabiga Liman Tesisleri ön çalışma taslağını sundu. Bakan Yazıcı projeyle ilgileneceklerini söyledi.

Bakan Yazıcı'yı 20-22 Eylül'de yapılacak Biga 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Biga 8. Ticaret ve Sanayi Festivali'ne davet eden Doğan, görüşme sırasında Bigalı sanayici, tüccar, esnaf ve çiftçilerin beklentilerini dile getirdi.

Biga'nın konumu itibariyle çok önemli bir yerde olduğuna işaret eden Yazıcı, "Biga'da işsizlik sorununun olmaması büyük oranda İÇDAŞ ve DOĞTAŞ sayesinde. Tarımsal ürünler çok önemli. Pazar alanı çok geniş. Artık organik ürünler tercih ediliyor. Bizim gündemimizde hep siz, üretenler var. Birlik ve beraberliğimiz en büyük zenginliğimizdir" dedi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement