Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Biga'dan Kısa Kısa

Biga Şehir İçi Minibüsçüler ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanlığına Menderes Şahin seçildi.

21.06.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga Şehir İçi Minibüsçüler ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanlığına Menderes Şahin seçildi.

Olağan genel kurul toplantısına Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ve kooperatif üyeleri katıldı.

Divan başkanlığını Mehmet Sert'in yaptığı kongrede konuşan Belediye Başkanı Işık, minibüs şoförlerinden kılık ve kıyafetlerine özen göstermelerini istedi.

65 yaş ve üzeri vatandaşlardan ücret alınmayacağını da hatırlatan Işık, "Belediyemize gelen şikayetleri önemsiyoruz. Vatandaşlarımıza karşı hal ve hareketlerinizde özenli olmaya dikkat edin. Yaz aylarında minibüslerinizin klimaları açık olsun" diye konuştu.

Tek listeyle seçime giren Menderes Şahin, 50 üyenin oy birliği ile başkan seçildi. Yeni yönetim kurulu ise Hüseyin Togay ve Ayhan Turgay'dan oluştu.

Çiçeklidede anıldı

Biga'nın manevi önderlerinden olan ve "Çiçeklidede" olarak anılan Alim Mustafa Münüp Efendi, Biga Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla Çiçeklidedespor Kulübü Sosyal Tesisleri'nde anıldı.

Belediye Başkanı İsmail Işık, anma programı öncesinde yaptığı konuşmasında, Çiçeklidede'nin asıl adının Karabiber zade Mustafa Münip yada Hacı Biber zade adıyla tanındığını söyledi.

Bu kişinin hicri 1264 yılında Biga'da büyük bir çiçek hastalığının baş göstermiş olduğu ve birçok kimsenin öldüğü sırada memleketin kadısı ile görüşüp, 'kadı sen veya ben ölmedikçe bu hastalık sönmeyecektir' demesi üzerine o gün veya ertesi gün kendisi hastalanarak vefat ettiğini dile getirdi.

Çiçeklidede'nin, geriye şecere-i tuba, şifai şerif tercümesi namlarıyla halen üç eser bıraktığını hatırlatan Işık, Biga topraklarında yaşayan Müftülük bünyesinde talebe yetiştiren önemli değeri her yıl geleneksel olarak andıklarını söyledi.

Düzenlenen anma programının ardından katılımcılara yemek ikram edildi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement