Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Biga'dan Kısa Kısa

Biga'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, makamını Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Şevval Köse'ye devretti.

22.04.2016 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, makamını Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Şevval Köse'ye devretti.

Kaymakamlık koltuğuna oturan Köse, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ali Çetin'i makamında kabul etti. Köse, okulun arkasında bulunan çocuk parkının yetersiz olduğunu belirterek, Siteler Camisi yanındaki boş arsaya yapımı planlanan yeni okulun çalışmalarıyla ilgili Belediye Başkanı İsmail Işık'tan telefonla bilgi aldı.

Kaymakam Görgülüarslan da öğrencilerin topluma duyarlı olduklarını belirterek, çocukların yanında olduğunu kaydetti ve öğrenciye hediye verdi.

Bisiklet dağıtımı

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Projesi kapsamında 18 ilkokul, 20 ortaokul öğrencisine bisiklet dağıtıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, Hükümet Konağı önünde düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, projenin Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları arasında imzalanan protokol gereğince, başta çocuk ve gençler olmak üzere toplumun fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla hayata geçirildiğini söyledi.

Bisikletlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce verilen kontenjana göre tespit edildiğini belirten Aslan, "Bu kapsamda ilçemiz ilkokul ve ortaokullarında bisiklet verilecek öğrenciler belirlenmiş ve 20 ortaokul,18 ilkokul öğrencisine bisiklet dağıtımı yapılmıştır" dedi.

AK Parti heyetinin ziyareti AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin ve partililer, Biga Devlet Hastanesi Başhekimi olarak göreve gelen Uzman Dr. Mehmet Akif Zaloğlu'nu ziyaret etti. Zaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hastanenin acil servisinde, yoğunluktan dolayı sıkıntılar olduğunu söyledi. Biga'nın lokomotif bir ilçe olduğuna işaret eden Zaloğlu, "Yeni binayla beraber merkezden sonra çevre ilçelerin de sağlık anlamında birçok eksikliklerinin burada giderebileceğine inanıyorum." diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Şahin de yeni hastaneyi hep birlikte tamamlayacaklarını, hizmetlerin daha ulaşılabilir hale geleceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biga'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement