Biga Okçuluk Müsabakaları - Son Dakika
Yerel

Biga Okçuluk Müsabakaları

Biga Okçuluk Müsabakaları

Çanakkale’nin Biga ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen uluslararası okçuluk müsabakaları ve şenlikleri 16-17 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

11.08.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen uluslararası okçuluk müsabakaları ve şenlikleri 16-17 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, etkinliğe Türkiye'deki 35 kulüpten 400, 21 ülkeden 100 okçu olmak üzere toplam 500 sporcunun katılmasını beklediklerini söyledi. Kaymakam Genel, "1726 Yılında Menzil Taşı dikerek rekor kıran Biga Sancak beyi Osman Bey anısına yaptığımız etkinliğimiz, 16 ve 17 Ağustos' da Granikos savaş alanında gerçekleşecektir. Cumartesi Günü saat 09.00'da turnuva başlayacak, bir tarafta Atlı Okçuluk Müsabakaları diğer tarafta da Yer Okçuluğu ya da Yaya Okçuluğu turnuvaları tamamen Geleneksel (Traditional) usullerle icra edilecektir. Turnuvalar öğlen yemeğinin ardından akşama kadar devam edecektir. Dördüncüsünü yapacağımız Turnuvalarımıza ülkemizdeki tüm kulüpler eksiksiz iştirak etmekte ve Uluslararası alanda da büyük ilgi görmektedir. İkinci gün yani 17 Ağustos Pazar Günü aynı alanda Saat 10.00'da halka açık kahvaltı ile başlayan etkinliklerimiz ödül töreni, mehter, folklor, Atlı Okçuluk Müsabakası ve Okçuluk Gösterileri ile devam edecek ve son olarak amatörce de olsa ilk kez Granikos Savaşının temsili bir canlandırması icra edilecektir. Ata sporumuza gönül veren tüm dostları organizasyonumuza davet ediyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Biga Okçuluk Müsabakaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement