Biga, Veles ile Kardeş Kent Oldu - Son Dakika
Yerel

Biga, Veles ile Kardeş Kent Oldu

Biga Belediyesi ile Makedonya'nın Veles Belediyesi arasında kardeş kent protokolü imzalandı.

29.05.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga Belediyesi ile Makedonya'nın Veles Belediyesi arasında kardeş kent protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı İsmail Işık, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eski adı Köprülü yeni adı Veles olan kasabasının iki belediye arasındaki kardeşlik anlaşmasını imzaladıklarını söyledi.

Işık, Balkanlar ile tarihsel köprülerin bulunduğunu ifade ederek, "Biga için Hamdibey önemli bir kahramandır. Ulusal Kurtuluş savaşının lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün emri buraya gönderilen Hamdibey, Kuvayımilliye çalışmalarını örgütlemek isterken ne yazık ki şehit edilmiştir. Makedonya ve Köprülü'yü unutmamız ve onlarla bağ kurmak için yazışmalara başladık. Veles'te Müslümanların, Türklerin yaşıyor olması nedeniyle güzel işlere imza atacağız. Oradaki 2 bin kişinin kullandığı caminin acil bakıma ihtiyacı var. Konuk heyet, Biga Belediyesinin düzenlemiş olduğu Kültür ve Sanat etkinleri kapsamında kasabamıza geldi. Bizde, 30 Haziran'da Veles Belediyesinin yapacağı kültür sanat etkinliklerine katılacağız" diye konuştu.

Biga ile Veles'in nüfusunun ve kültürlerinin farklı olduğunu dile getiren Başkan Slavcho Chadiev ise Köprülü'de doğan Hamdibey'in iki şehir arasında kültür bağlarını kurduğunu belirtti.

İki şehri birbirine bağlayan bir tarih olduğunu ifade eden Chadiev, "Türkiye ve Makedonya iki devlet birbirine çok yakın. Gelecekteki nesil arasında daha iyi gelecek inşa ederek gençlerin demokratik bir alanda yaşamalarını istiyoruz. Bu anlaşma ile ekonomi alanında da yatırımcılar birbiri ile tanışıp kültürel alanda gelişmeler olabilir. İş birliği olsun istiyoruz" dedi.

Chadiev, Işık'a Büyük İskender'in bayrağını hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biga, Veles ile Kardeş Kent Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement