Bigadiç'de Engelli Semineri - Son Dakika
Yerel

Bigadiç'de Engelli Semineri

Bigadiç\'de Engelli Semineri

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde, de engelliler ve engelli aileleri için genetik rahatsızlıklarla ilgili bilinçlendirme semineri yapıldı.

31.05.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, de engelliler ve engelli aileleri için genetik rahatsızlıklarla ilgili bilinçlendirme semineri yapıldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Hizmetler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğünden Prof. Dr. F.Sırrı Çam'ın altı kişilik grubu ile verdiği semire ilgi gördü.

Bigadiç de engelliler ve aileleriyle yeni evlenecek gençleri bilgilendiren Prof.Dr.Sırrı Çam ve ekibi, özürlü ve engelli çocuk sahibi olmamak için mutlaka ilgili hekim ve kurumlara başvurulmasını istedi. Bu tür rahatsızlıkların genelde akraba evliliklerinden olduğu gibi ırsi denilen akraba sülale den gelen genetik bozukluluğundan da, meydana geldiğini anlatan Prof. Çam, bu rahatsızlıkları öncelikle araştırma ve tedavi sonucu giderilebilineceğini anlattı. Prof.Dr Sırrı Çam," Genetik bir hastalığa sahip olmak böyle bir hasta çocuğa sahip olmak elbette zor ve ızdırap verici bir şey. Ama, bunun ötesinde bir hasta sahibi kişi hasta çocuğa sahip olan kişi ikinci bir çocuğa hamile kalmadan önce, sağlıklı bir çocuk sahibi olmak amacıyla öncelikle var olan hastalığın tanısını kesin olarak koydurmalı. Daha sonra uygun bir merkeze, genetik hastalıklar biriminin bulunduğu merkeze baş vurarak bundan sonraki hamilelik sürecinin takibini çok iyi yaptırmalı." dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bigadiç'de Engelli Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement