Bigadiç'li Engelliler Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika
Güncel

Bigadiç'li Engelliler Çanakkale'yi Gezdi

Bigadiç Engelliler Derneği tarafından düzenlenen ''Bigadiç Engelsiz Buluşma Alanı'' projesi ile 164 engelli Çanakkale`yi gezdi.

03.05.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'ye giden Bigadiç Engelliler Derneği Başkanı Muhammet Okçuoğlu, Proje Koordinatörü 75. Yıl Eti Holding İlkokulu Müdürü Recep Saylak, Dernek Yönetimi ve üyeleri başta Çanakkale Şehitler Abidesi, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı ve Deniz Savaşları, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Sargı Yeri Hastane Şehitliği, Ertuğrul Koyu Yahya Çavuş Şehitliği, Anzac Koyu, Arıburnu, Mehmetciğe Saygı Anıtı, Kanlısırt ve Avustralya Anıtı, Kırmızı Sırt Tünel ve Siperler, Lağım Savaşlarının Geçtiği Tüneller, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Atatürk'ün Vurulduğu ve Gözetleme Yeri, Anafartalar Ovasını Kuşbakışı Gözetleme Yeri, Yeni Zelanda Anıtı ve Mezarlığı, Bigalı Köyü Atatürk Evi olmak üzere şehrin tarihi yerlerini gezdi.

Proje Koordinatörü 75. Yıl Eti Holding İlkokulu Müdürü Recep Saylak, ''Bigadiç Engelsiz Buluşma Alanı'' projesi ile Çanakkale`yi gezme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Gezinin aylarca evinde kapalı yaşayan engelliler için son derece isabetli olduğunu belirten Proje Koordinatörü 75. Yıl Eti Holding İlkokulu Müdürü Recep Saylak, ''Engelli bir kardeşimizin sosyal yaşama bağlanması noktasında yapılmış olan bu gezi; Çanakkale`nin ruhuyla da birleşince, engelli yaşamda azmin ve kararlılığın bir çok engeli aşabileceği noktasında birleştik. Yorgunluk belirtisi bile göstermeyen engelli vatandaşlarımızın gözlerindeki sevinç ve mutluluk bir kez daha onların engel tanımadıklarını gözler önüne serdi. Sosyal yaşama ve topluma kazandırma adına bu tarz gezilerin son derece faydalı ve isabetli olacağını gördük. Bu tür sosyal aktivitelerimiz devam edecek'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bigadiç'li Engelliler Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement