Bigadiç'te Karın Bilançosu - Son Dakika
Güncel

Bigadiç'te Karın Bilançosu

Bigadiç\'te Karın Bilançosu

Balıkesir’i 3 gün boyunca esir alan kar yağışının bilançosu netleşiyor.

04.01.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'i 3 gün boyunca esir alan kar yağışının bilançosu netleşiyor. Bigadiç ilçesinde 50 bin tavuk kümeslerde telef olurken, 15 büyükbaş hayvan ise çöken ahırların altında kaldı.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde karın neden olduğu zarar ortaya çıkıyor. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, alınan önlemler nedeniyle can kaybı yaşanmadığını söyledi. Başkan Avcu, "Öncelik olarak Balıkesir-Bigadiç yolunun açılarak acil durumlar için kullanılmasını sağladık. Devamında yolda kalan vatandaşlarımıza kalacak yer ve kumanyalar verdik. Ani kar yağışından dolayı birçok mahallelerimizde göçükler yaşandı. Bigadiç ilçe merkezi olmak üzere Balatlı, Işıklar, Salmanlı, İlyaslar, Kayalıdere, Elyapan, İskele ve Meciye mahallelerinde yapılan tespitler sonucunda 13 Adet sera, 13 adet etlik piliç kümesi, 1 adet yumurtalık piliç kümesi, 42 adet büyükbaş hayvan barınağı, 1 adet küçükbaş hayvan barınağı, 3 adet samanlık, 15 büyükbaş hayvan telef olmuştur. 5 tane büyükbaş hayvan zorunlu kesime girmiştir, 73 adet keçi kaybolmuştur. Etlik piliç hayvanlarında ise yaklaşık 50 binin üzerinde hayvan telef oldu. Aldığımız önlemler ve belediyemizin yaptığı çalışmalar sayesinde hiçbir can kaybı yaşanmadı" dedi.

Bigadiç Belediyesi olarak kar yağışının olduğu zamanlarda tüm imkanlarını seferber ettiklerini kaydeden Başkan Avcu, "Birçok vatandaşımız hiçbir zarar görmeden kurtuldu. Ayrıca birçok mahallelerimizde elektrik ve suların kesilmesinden dolayı yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için UEDAŞ'a imkanlarımız dahilinde olan kamyon, kepçe, greyder ve çalışan işçilerimizi gönderdik. Ekiplerimiz uzak mahallelerimize de ulaşarak sıkıntıların giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyorlar"dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bigadiç'te Karın Bilançosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement