Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden İftar - Son Dakika
Yerel

Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden İftar

Merkezi Zeytinburnu'nda bulunan Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Biga'da, 85.Yıl Milli Egemenlik Parkı'nda iftar yemeği verdi.

28.07.2012 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Zeytinburnu'nda bulunan Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Biga'da, 85. Yıl Milli Egemenlik Parkı'nda iftar yemeği verdi.

Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Işık, iftarda yaptığı konuşmada, ilk defa gurbetten gelerek, memleketlerinde iftar yemeği düzenlediklerini söyledi.

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan da Zeytinburnu ile Bigalıların dostluğunun eskilere dayandığını bildirdi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise demokratik yapısı ile Türkiye'nin en zengin ilçelerinden biri olan Zeytinburnu'nda, birçok Bigalı olduğunu kaydetti.

"Zeytinburnu'na yıllar öncesinden Biga'dan gelen dostlarımız, kardeşlerimiz var" diyen Aydın, "Biga'ya geldiğimde kendimi Zeytinburnu'nda gibi hissettim. Zeytinburnu'nda komşularım Bigalı. 30 yıllık berberim bile Bigalı. Ben Bigalılar ile beraber Çanakkale'yi tanıdım. 12 yıl öncesinde Gelibolu'ya şehitliklere Zeytinburnu'ndan ziyaret programları başlattık. Ardından İstanbullular Gelibolu'ya akmaya başladı. Çanakkale'ye giderken ilk karşılayan yer olan Biga'nın bu açıdan önemli bir yeri var" dedi.

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğine, Kozçeşme Belediye Başkanı Ahmet Tozan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İsmail Işık, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Atilla Soykan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: İbrahim Uyar - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement