Bigiad'ın, Bitlis Gezi ve Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Bigiad'ın, Bitlis Gezi ve Ziyaretleri

Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Peker ve üyelerinin, Bitlis'in tanıtımı ve kalkınmasına katkı sunmak amacıyla gezi düzenlendi.

26.09.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Peker ve üyelerinin, Bitlis'in tanıtımı ve kalkınmasına katkı sunmak amacıyla gezi düzenlendi.

Peker ve üyeler, düzenledikleri gezi kapsamında, vali, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarını ziyaret etti.

Peker ve yönetim kurulu üyeleriyle, Vali Orhan Öztürk, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Bitlis'in gelişimi için hayata geçirilen projeler hakkında BİGİAD üyelerini bilgilendiren Vali Öztürk, kentin tanıtımı ve istihdam konusunda, Bitlisli iş adamlarının kente destek olmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Yönetim kurulu üyeleri ardından Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan'ı makamında ziyaret etti.

BİGİAD üyelerinin kentte yaptığı gezi ve ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Olan, Bitlis'in, konumu gereği daha iyi bir kent olmaya aday olduğunu belirtti.

Ancak bugüne kadar yönetim şekilleri veya başka nedenlerden dolayı Bitlis şu anda tarihi, ekonomik ve kültürel anlamda hak etmediği bir konumda olduğunu belirten Olan, şöyle konuştu:

"Sizlerden bu anlamda Bitlis'e sahip çıkmanızı istiyoruz. Bitlis'i tarihi kent olarak ön plana çıkarıp, kültürel ve doğal güzellikleriyle de tanıtarak, inanç turizminin önünü tamamen açmamız gerekiyor. Bitlis'in tarihi evlerini de restore ederek, bu evlerin kentin güzelliklerine katmanızı bekliyoruz. İstihdam anlamında belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız ve iş adamlarından da bu konuda beklentilerimiz olacak. Eğer bir kentte yaşıyorsak ve gelişimini istiyorsak, üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmemiz gerekiyor. Bitlis'in tarihi dokusunun ortaya çıkarılması ve istihdamın geliştirilmesi konusunda iş adamlarımızın çalışma yapmasını istiyoruz. Elbirliği bunları yaparsak, çok kısa bir zamanda Bitlis'i hak ettiği en güzel konuma getirebiliriz."

BİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Peker de dernek olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını ifade ederek, memleket ve insanlara hizmet eden herkesin yanında yer aldıklarını dile getirdi.

Bitlis'in kalkınması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Peker, şöyle devam etti:

"Daha önce de Bitlis için güzel çalışmalar yaptık. Şimdi de Bitlis'in gelişimi ve kalkınması için çalışmalar yürüteceğiz. Bitlis tarihi bir şehir. Bu tarihi şehri tüm güzelliğiyle ortaya çıkartmak gerekiyor. Ekonomik olarak, Bitlis'i bir yere getirecek tek alan turizmdir. Bitlis'in tarihi dokusunun ön plana çıkarılması, turizme kazandırılması lazım. Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü'nün güzelliğini tanıtma anlamında çok çalışmalarımız oldu. Bitlis'in tanıtımı ve turizme kazandırılması anlamında yapılacak tüm projelere destek vermeye hazırız. Önemli olan memleket ve halk için güzel hizmetler yapabilmek. Bu konuda yöneticilerimize, siyasetçilerimize ve sivil toplum kuruluşlarına iş düşüyor." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bigiad'ın, Bitlis Gezi ve Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement