Bik Genel Kurulu Üyesi Erzen'den İmzasız Mektuplara Kınama - Son Dakika
Yerel

Bik Genel Kurulu Üyesi Erzen'den İmzasız Mektuplara Kınama

Bik Genel Kurulu Üyesi Erzen\'den İmzasız Mektuplara Kınama

Basın İlan Kurumu (BİK)’da Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi olarak görev yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, İstanbul’da yapılan kurum toplantısında yerel gazeteler adına bir konuşma yaptı.

24.02.2014 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın İlan Kurumu (BİK)'da Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi olarak görev yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, İstanbul'da yapılan kurum toplantısında yerel gazeteler adına bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Genel Kurul Üyesi olarak göreve seçilerek gelmenin sorumluğu çerçevesinde bazı konulara temas etmek istediğini belirten Erzen, BİK mevzuatının Anadolu'da yorumlama zorluklarına değindi.

Mevzuatın barındırdığı hukuki terimler ve atıfta bulunulan kanun maddeleri nedeniyle Anadolu'da yorumlama güçlüğü yaşandığına dikkat çeken Erzen, "Yorumlama güçlüğü nedeniyle mevzuatın gruplara ayrılarak herbiri için özetler halinde sade ve anlaşılır bir dille kitapçıklar hazırlanmalı." dedi.

Resmi ilan fiyat tarifelerinin enflasyon oranına endeksli ayarlanmasının yerel gazeteler için yetersiz kaldığını vurgulayan Şevket Erzen, "Gazete basımı ile ilgili bütün sarf malzemeleri dövize endeksli olduğu için döviz artışlarından sonra inişler olsa bile sarf malzemelerinin fiyatları düşmüyor. Bu nedenle yerel gazetelerin yaşadığı ekonomik zorluklar sürekli artıyor. Sonraki süreçlerde resmi ilan fiyat tarifelerinde daha yüksek zam alınması için Bakanlar Kurulu nezdinde girişimlerde bulunulmalı."ifadelerinin kullandı.

İMZASIZ MEKTUPLARA KINAMA

Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Basın İlan Kurumu ve kurum yöneticilerini karalamaya çalışan imzasız mektup sahiplerini kınadı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Erzen, BİK genel kurul üyeleri ve muhtelif kişilere bir süredir gönderilen imzasız mektuplarla, kurum ve yetkililerin itham ve iftiralarla yıpratılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, "Oysa gözlemlediğim kadarıyla kurum yönetici ve personeli, basın kuruluşları ve basın mensupları için sürekli gayret içinde. Toplumsal cesaret gösterip eleştirisini açık ve netçe yapmak dururken, iftira ve ithamlarla dolu imzasız mektup gibi ahlak dışı usullerle, görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan insanları karalayanları kınıyor ve gelen bu mektupları yok hükmünde saydığımı ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

TTNET GENEL MÜDÜRÜNDEN PROJE TALEBİ

Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri, TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya'yı ziyaret etti.

BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Yenigün Gazetesi sahibi Mustafa Arslan, BİK Genel Kurulu Üyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ile birlikte TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya'yı ziyaret eden Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Genel Müdür Kaya'dan Anadolu basınını ve gazetecilerini kapsayan proje yapmasını talep ettiklerini ve bu konuda çeşitli öneriler sunduklarını söyledi.

Genel Müdürü Kaya'nın kendilerini çok sıcak karşıladığını ve istenilen konuda bir çalışma yapacağını söyledini aktaran Erzen, "Yönetimi ile takdir toplayan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya'ya başarılarının artarak devamını diledik." dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bik Genel Kurulu Üyesi Erzen'den İmzasız Mektuplara Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement