Gönenç : Basın Demokrasinin olmazsa olmazıdır - Son Dakika
Yerel

Gönenç : Basın Demokrasinin olmazsa olmazıdır

Gönenç : Basın Demokrasinin olmazsa olmazıdır

Basın İlan Kurumu Batman Şube Müdürü Mehmet Gönenç, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırışının 105 yıldönümü nedeniyle basın çalışanlarının basın bayramını kutladı.

24.07.2014 13:32  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın İlan Kurumu Batman Şube Müdürü Mehmet Gönenç, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırışının 105 yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, basın çalışanlarının basın bayramını kutladı.

GÖNENÇ "BASIN, DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI"

Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Mehmet Gönenç, yaptığı açıklamada basının demokrasi kültürünün vazgeçilmezi olduğunu beyan etti.

Gönenç "24 Temmuz 1908, 2. Meşruiyetin ilanı ile birlikte sansürün kaldırıldığı 106.yılını kutluyoruz. Falih Rıfkı Atay'ın 24 Temmuz'un 'Basın Bayramı' olarak kutlanması fikrini ortaya attığı 1946'dan bu yana basın emekçileri bugünü basın bayramı olarak kutluyorlar. Kamu adına denetçilik görevi üstlenen basın yağmur çamur demeden görevini ifa etmek için yoğun çabalar sarf ediyor. Demokrasi'nin olmazsa olmazı olan basının özgür, yansız ve sansüre uğramadan mesleğini icra etmesi Türkiye demokrasisine büyük katkı sunacaktır. En zor ve sıkıntılı bir coğrafyada gazetecilik yapan bölge basınını başka bir yere koymak gerekiyor. Habercilik adına can güvenliğini dahi hiçe sayan ve toplumu doğru bilgilendirmekle yükümlü ve bu görevi en iyi şekilde yapan Batman medyasının basın bayramını kutlarım" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Gönenç : Basın Demokrasinin olmazsa olmazıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement