Bikap, "Özgecan" Katliamını Lanetledi - Son Dakika
Yerel

Bikap, "Özgecan" Katliamını Lanetledi

Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu (BİKAP), Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesini lanetledi.

18.02.2015 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu (BİKAP), Mersin'in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan'ın hunharca katledilmesini lanetledi.

BİKAP'tan yapılan yazılı açıklamada, zulüm var oldukça bu zulümlere karşı duracakları ifade edildi. Açıklamada, "Zülüm kimden gelirse gelsin hep mazlumdan yana tavrımız olacaktır. Mazlum olan ve hayatının baharında hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın acısı tüm toplumu derinden üzmüştür. BİKAP olarak bütün kokuşmuş düzenlerin, insan hayatını değersiz kılan ideolojilerin, kadını hegemonyası altına alan zihniyetlerin din, sınıf, cinsiyet, ırk, mezhep ve tüm inanç sistemlerinin faşizan tavırlarına başkaldırıyoruz. Malum, Türkiye 13 Şubat günü acı bir olayla sarsıldı. İnsanlığını kaybetmiş bir cani, 20 yaşındaki Özgecan'ı yakarak katletti. Bizler de hakkın yerini bulmasını isteyen sivil toplum kuruluşları olarak hunharca ve vahşice insanlara zarar veren veya bir insanı öldüren, yaşam hakkına dokunan, tüm insanlığı hunharca öldürmüş gibi suçlu olduğuna inanıyoruz. Bütün insanlığı öldürmeyi göze alacak bir suçlunun cezasını adli makamlar tarafından değil, yüreği yanmış ailenin uygun göreceği ceza ile cezalandırılmasını yetkililerden bekliyoruz. Özgecan ilk değildi, ancak son olmasını temenni etmekten öteye geçmeli, hukuk sistemimizi spesifik olarak ceza kanunlarımızı sorgulamalıyız. İslam insan öldürmeyi ferde ya da aileye karşı işlenmiş bir suç olmaktan daha çok insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak görür. Kasten ve haksız yere insan öldürme tüm insana karşı işlenmiş bir cinayettir. Bizler adaletin tecelli etmesini istemekteyiz. Özgecan katliamı sadece bir emsaldir ve bu ülkede Özgecan gibi nice masum canlar katledilmiştir. Sorumlu kişi ve makamlar sorumluluklarını yerine getirmedikçe, yargı bu canilere gereken cezaları vermedikçe bu katliamlar son bulmayacaktır. İnsanlıktan nasibini almamış sapık, katil ve canilere, suçu ve suçluyu meşrulaştıran bazı medya organlarına bırakmayacağımızı ve insanlık adına yaşanılabilir bir dünya için BİKAP birleşenleri olarak bu üzücü olayı kınıyoruz ve bu suçu işleyenleri lanetlediğimizi belirtiyoruz. BİKAP olarak Özgecan kardeşimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz" denildi.

BİKAP adına yapılan yazılı açıklamaya Bitlis İHH, Tatvan Tek-Der, Tatvan İnsan-Der, Tatvan Özgür-Der, Bitlis Memur-Sen, Bitlis Özgür Eğitim-Sen-Bitlis Hür Akademiya, Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Tatvan Furkan-Der, Öze Dönüş, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Hizan İnsani Haklar Derneği de destek verdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bikap, 'Özgecan' Katliamını Lanetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement