Bilal Erdoğan, 4. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması Tanıtımında Ok Attı - Son Dakika
Güncel

Bilal Erdoğan, 4. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması Tanıtımında Ok Attı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 4. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması tanıtım toplantısı Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız'ın konuşması Bilal Erdoğan'ın konuşması Bilal Erdoğan ve Haydar Ali Yıldız'ın ok atması 4. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması Okçular Vakfı tarafından düzenlenen yarışmanın tanıtım toplantısı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapıldı Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız: "Bir ruh ve beden disiplini olan okçuluğun, bu coğrafyada da yaygınlaşması en büyük amacımız" Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan: "Okçuluk bizim olduğu kadar Bosna Hersek'in de ata sporudur.

27.05.2016 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

4. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması tanıtım toplantısı

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız'ın konuşması

Bilal Erdoğan'ın konuşması

Bilal Erdoğan ve Haydar Ali Yıldız'ın ok atması

4. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması

Okçular Vakfı tarafından düzenlenen yarışmanın tanıtım toplantısı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapıldı

Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız:

"Bir ruh ve beden disiplini olan okçuluğun, bu coğrafyada da yaygınlaşması en büyük amacımız"

Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan:

"Okçuluk bizim olduğu kadar Bosna Hersek'in de ata sporudur. Onun için okçuluğun buralarda da yaygınlaşması için çalışmalar yapmayı, buradaki sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleriyle iş birliklerine gitmeyi arzu ediyoruz"

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, bir ruh ve beden disiplini olan okçuluğun, Bosna-Hersek'te de yaygınlaşmasını arzuladıklarını belirtti.

Okçular Vakfı tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması'nın tanıtımı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Gazi Hüsrev Bey Medresesinde yapıldı.

Toplantıda konuşan Yıldız, geçen yılki Fetih Kupası'nın tanıtımının Hakkari'de yapıldığını anımsattı.

Türk tarihinin en eski sporlarından biri olan okçuluğu her insana sevdirme amacı taşıdıklarını vurgulayan Yıldız, "Bir ruh ve beden disiplini olan okçuluğun bu coğrafyada da yaygınlaşması en büyük amacımız. Vakıf olarak düzenlediğimiz Fetih Kupası Yarışması bugün başladı. 29 Mayıs'ta yapılacak finallerle bu sporun dünyadaki en iyileri belli olacak." diye konuştu.

Haydar Ali Yıldız, vakıf olarak olimpiyatlarda yarışacak sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Okçular Vakfı, Bosna'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Hakkari'ye uzanan bir dostluk köprüsü ile sporun birleştirici özelliğini taşımayı hedefliyor. Fetih kültürünün bir fetih medeniyetine dönüştüğü coğrafyada bunu daha da derinden anlamak ve anlatmak amacındayız. Fetih kültürü denildiğinde medeniyetimizin yetiştirdiği en büyük liderlerden ilk akla düşenler kuşkusuz, Kudüs fatihi Selahaddin Eyyubi, Anadolu'nun fatihi Muhammed Alparslan, İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han'dır. Tarihe yön vermiş bu liderlerin en önemli özelliklerinden biri de hiç şüphesiz fethettikleri topraklara huzuru, barışı, hoşgörüyü de beraberlerinde getirmiş olmalarıdır. Okçuluk sporu ile de bizler bunu amaçlıyoruz."

"Okçuluk ata sporumuz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Bosna Hersek'te, Saraybosna'da bulunmanın her zaman çok büyük mutluluk sebebi olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Buralar bizim kardeş topraklarımız, kardeşlerimizin yaşadığı topraklar... Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kalbinde çok derin manalara kapılar açan bir coğrafya. Kardeşlerimizin derdiyle dertlenen, destek olmak isteyen, acılarına merhem olmaya çalışan bir ülkenin vatandaşları olarak da buradayız. Onlarla her vesilede bir arada bulunmak, onlara elimizi uzatmak, sohbet, muhabbet etmek için buradayız." diye konuştu.

Bilal Erdoğan, Saraybosna'ya bu kez okçuluğun tanıtılması ve yaygınlaştırılması için geldiklerini dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Okçuluk bizim hem ata sporumuz hem milli sporumuz ancak son yüzyılda unutulmaya yüz tutmuş, maalesef olimpiyat branşı olmasına rağmen, olimpik müsabakalarımızın çok az olduğu bir spor dalımız. Okçular Vakfı olarak, okçuluk sporunun ülkemizde hak ettiği ilgiyi görmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu da bizim vakfımızın tarihi bir misyonu olsa gerek. Vakıf olarak okçuluğun daha geniş kitlelere ulaştırılması için okullarda gençlerimize, çocuklarımıza ok attırılması için Beyoğlu Belediyemizin de desteği ile çok güzel çalışmalar yaptık hatta akabinde İstanbul'daki diğer belediyelerimizin aynı çalışmaları yaygınlaştırılması için tanıtım faaliyetlerinde bulunduk."

Fetih Kupası'nın tanıtımının Saraybosna'da yapılmasının nedenini, "Bu coğrafyalarda da okçuluk yaygınlaşsın çünkü okçuluk bizim ata sporumuz milli sporumuz olduğu kadar Bosna Hersek'in de bir ata sporudur, milli sporudur. Onun için biz okçuluğun buralarda da yaygınlaşması için çalışmalar yapmayı, buradaki sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleriyle iş birliklerine gitmeyi arzu ediyoruz." sözleriyle anlattı.

"Geleneksel sporların tanıtılması için çalışmalar yürütüyoruz"

Dünya Etna Spor Konfederasyonu'nun eylülde Bişkek'te düzenleyeceği 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda da okçuluğun önemli bir yer alması için gayret ettiklerini belirten Erdoğan, okçuluk dışında geleneksel sporların tanıtılması, popülerleştirilmesi, gençler tarafından benimsenmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Bilal Erdoğan, "Çünkü şuna inanıyoruz. Biz yitik değerlerimizi kazandıkça daha dik, daha vakur, daha sağlam bir duruşla geleceğe yürüyebileceğiz. Türkiye bölgesinde ve dünyada huzura, barışa en üst düzeyde katkıyı bu şekilde verebilecek. Onun için gençlerimizin kültürel değerlerimizle yeniden buluşması, yeniden onları benimsemesi bizim en büyük arzumuz." değerlendirmesinde bulundu.

Katılımcılar ok attı

Toplantıya Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, AK Parti İstanbul Milletvekil Halis Dalkılıç ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı.

Toplantının ardından Erdoğan, Yıldız, Erginay "Ya Hakk" diyerek ok attı.

İstanbul'da, 44 ülkeden 455 sporcunun katılımıyla düzenlenecek yarışmalar, 29 Mayıs'ta sona erecek.

Bu arada, okçuluk camiasının önemli isimlerinden Güney Koreli Kim Hyung-Tak Fetih Kupası'nın özel konuğu olarak yarışmaları izleyecek.

Bilal Erdoğan, 4. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması Tanıtımında Ok Attı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilal Erdoğan, 4. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması Tanıtımında Ok Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de depremde hayatını kaybeden ailenin ismi kütüphaneye verildi
    11:37 Denizli'de depremde hayatını kaybeden ailenin ismi kütüphaneye verildi

    Denizli'nin Kale ilçesindeki Narlı İlkokulu'nda yapılan kütüphaneye, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Yalçın ailesinin ismi verildi. Enver Güner'in başvurusu sonucunda oluşturulan kütüphane, Yalçın ailesinin anısını yaşatacak bir mekan olarak hizmet verecek.

  • Ardahan'da Veterinere Götürülürken Kaybolan Buzağı Köylülerce Bulundu
    11:36 Ardahan'da Veterinere Götürülürken Kaybolan Buzağı Köylülerce Bulundu

    Ardahan'ın Bağdeşen köyünde hasta olan bir buzağı, veterinere götürülürken pikaptan düşüp kayboldu. Köylüler tarafından bulunan buzağı tedavi edildikten sonra sahibine teslim edildi.

  • Denizlispor, Keçiörengücü ile kritik maça hazırlanıyor
    11:36 Denizlispor, Keçiörengücü ile kritik maça hazırlanıyor

    TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Denizlispor, alt sıralardan kurtulma adına önemli olan karşılaşmaya 3 puan parolası ile hazırlanıyor. Denizlispor, 31 puanla 15. sırada bulunan ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı
    11:36 Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart yerel seçimlerinde 6 bin 40 sandıkta 1 milyon 925 bin 946 seçmenin oy kullanacağını ve 11 bin 520 personelin görev alacağını açıkladı. Şahin, güvenlik önlemlerinin sıkı bir şekilde alındığını ve kolluk görevlilerinin takviyelerle hazır olduğunu belirtti. Antalya'da seçmen iradesinin bağımsız, huzurlu ve sorunsuz bir şekilde sandığa yansıyacağı bir seçim beklediklerini ifade etti.

  • Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:35 Karaman'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan toplantıda, seçim süreci, oyların sayımı ve güvenliği konularında alınacak tedbirler ele alındı. Vali Sarıibrahim, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ederek, ülkeye hayırlı olmasını diledi. Toplantıya, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Belediye Başkan Yardımcısı ve kurum müdürleri katıldı.

  • Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu
    11:35 Türk Güreş Camiası İftarda Buluştu

    Türkiye Güreş Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen iftar programında güreş camiası bir araya geldi. Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır ve TGF Başkanı Şeref Eroğlu'nun da katıldığı iftarda, güreşin Türk kültüründeki önemi vurgulandı. Türk güreşinin yükselişte olduğu belirtilirken, Paris 2024 Olimpiyatları'nda büyük başarılar hedeflendiği ifade edildi. Ayrıca, Türk güreşinin geçmişte elde ettiği başarıların devam etmesi ve yeni kotalar alınması amaçlandığı belirtildi.

  • Bodrum Belediyesi Yalıkavak Anaokulu'nun Temeli Atıldı
    11:35 Bodrum Belediyesi Yalıkavak Anaokulu'nun Temeli Atıldı

    Bodrum Belediyesi, vatandaşların katıldığı törenle Yalıkavak Anaokulu'nun temelini attı. Anaokulu, kış nüfusunun yüksek olması ve taleplerin artması üzerine planlanmıştır. Temel atma törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın temsilcisi ve diğer yetkililer katıldı. Anaokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesi hedeflenmektedir.

  • Mersin'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti
    11:33 Mersin'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti

    Mersin'in Erdemli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Fatih Şahinoğlu'nun kullandığı motosiklet, otomobille çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ise polis merkezine götürüldü.

  • Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı
    11:33 Edirne'de yasa dışı yollarla yurda giren 9 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

  • Yüksekova'da karla mücadele çalışması devam ediyor
    11:32 Yüksekova'da karla mücadele çalışması devam ediyor

    Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yollarının açılmasını için çalışmalarına devam ediyor. Karayolları 117. Şube Şefliği ise Şemdinli bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement