Bilal Erdoğan, Kaftan Giyip Ok Attı - Son Dakika
Güncel

Bilal Erdoğan, Kaftan Giyip Ok Attı

Bilal Erdoğan, Kaftan Giyip Ok Attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde düzenlenen festivalde kaftan giyip ok attı.

31.05.2015 14:35  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'nde düzenlenen 'Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali'nde kaftan giyip ok attı. Erdoğan, gençlerin geleneksel sporlara ilgisinin artırılması gerekliliğini belirtirken, "Geleneksel sporlarımız, birer spor olmanın ötesinde gerçekten her biri ciddi birer terbiye kurumudur." dedi.

22 ÜLKEDEN SPORCU KATILDI

Bilal Erdoğan, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Serdar Kartal ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un da yer aldığı ilçeye bağlı Beyoğlu Mahallesi'nde düzenlenen 22 ülkeden sporcunun katıldığı festivale katıldı.

"2053'ÜN TÜRKİYESİ'Nİ KURACAK GENÇLERİMİZİ YETİŞTİRİRKEN ONLARI KENDİ SPORUMUZLA VE GELENEĞİMİZLE YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"

Festivalde konuşan Bilal Erdoğan, 2023, 2053 ve 2071'i kuracak gençlerin geleneksel sporlara ilgi uyması gerektiğini söyledi. Erdoğan, şöyle dedi:

"Biz Türkiye olarak 2023'ün Türkiye'sini, 2053'ün Türkiye'sini ve 2071'in Türkiye'sini inşa ederken bir Batı taklidi, bir Avrupa kopyası Türkiye olarak; yeni bir Türkiye, ayakta bir Türkiye, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir Türkiye inşa edemeyiz ve edemeyeceğiz. 2023'ün, 2053'ün, 2071'in Türkiye'si, eğer bölgesinde ve dünyada dik duruşun sembolü, zulüm ile mücadelenin simgesi ve bütün mazlumların sahibi olacak bir ülke olacaksa bu Türkiye kendi tarihiyle, gelenekleriyle, diliyle, kültürüyle, sporuyla, mimarisiyle, müziğiyle, kıyafetiyle, her şeyi ile özgün bir Türkiye olmak zorundadır. Bu Türkiye'yi kurarken, 2053'ün Türkiye'sini kuracak gençlerimizi yetiştirirken işte onları kendi sporumuzla, geleneklerimizle, adetlerimizden gelen kültürel zenginliğimizle yetiştirmek zorundayız. Bunun için, işte bu tür etkinliklerin, çalışmaların çok büyük önemi olduğunu düşünüyorum."

"OK ATAN GENCİMİZ, OKU ATARKEN YA HAK DİYECEK"

Gençlerin geleneksel sporları tanımasının önemli olduğunu düşündüğünü ifade eden Erdoğan, gençlerin sporla vakit geçirsinler diye çalışacaklarını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Elbette bugün futbol, basketbol, voleybol vesaire sporlar elbette gençlerimizin çok büyük teveccühüne mazhar oluyorlar. Ancak bir genç, bir çocuğumuz futbol oynadığımız zaman hangi kültürel unsuru, hangi kişisel terbiyeyi düşünecek. Ama işte ne diyoruz; bir ok atan gencimiz, oku atarken 'Ya Hak' diyecek. Ya Hak derken, kendisini yaratan bu dünyaya kulluk için gönderen Allah'ı, rabbini düşünecek. Rabbini düşünürken terbiyeyi düşünecek. Rabbinin rızasını kazanarak nasıl yetişirim diye düşünecek. Ya Hak derken, adaleti, doğruluğu düşünecek. İşte onun için bizim bu geleneksel sporlarımız, birer spor olmanın ötesinde gerçekten her biri ciddi birer terbiye kurumudur ve inşallah bu tür etkinlikleri arttırarak gençlerimize bu geleneksel sporlarımızı tanıtarak, bunlarla zaman geçirmelerini teşvik ederek inşallah 2053'ü, 2071'i kuracak olan gençliğimizi yetiştireceğiz."

Bilal Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile birlikte kaftan giyerek kavuk taktı ve hedef tahtasının önüne geçerek 'Ya Hak' diyerek ok attı. Bilal Erdoğan, festival kapsamında ok yarışlarını da izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilal Erdoğan, Kaftan Giyip Ok Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (79)

  • Dicle firat: Bunlar kendini Sultan Süleyman ve şehzadeleri zannediyor ,az kaldı inşallah az 20 35 Yanıtla
  • Metin kürsat: Hirsizzzzzzzzzzzzzzz 20 15 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Okadar gemiciklerim olsun bende 12 den vururum... 26 8 Yanıtla
  • Sahimi: Terbiyeyi ondan ogrenecek nesiller de mi olacak, yazik bize. 15 12 Yanıtla
  • alper: DEVLET MALINDAN BİR HIRKA BİLE AŞIRSAN SAVAŞ OLSA O KİŞİ ÖLSE ŞEHİT DEYİLDİR HZ MUHAMMED S.A.A 25 0 Yanıtla
  • Boksör: Paraları sıfırladınmı oğlum ? 19 5 Yanıtla
  • Hasan: Bunlar baba - oğul iyice Muhteşem Yüzyıl a bağladı..Ne diyeyim allah akıl fikir versin..Yardım etsin..Üzülüyorum.. 18 6 Yanıtla
  • TERSINE DUNYA: Bir ulkucu olarak hdp demekten baska care birakmadiniz buyuk konusmamak lazimmis. Asla oy atmayacagim partiye oy attiriyorsunuz helal olsun 15 8 Yanıtla
  • LEVENT: Babandan çektiğimiz yetmedi de bide sen mi çıktın piyasaya... 17 6 Yanıtla
  • Kaan Türkmen: Vatandaş ta açlıktan meteliğe kurşun atıyor 23 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'deki Tekstil Atölyesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    05:28 İzmir'deki Tekstil Atölyesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, atölyenin giriş katında başladı ve hızla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda atölye kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement