Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Açıklaması

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 15 Temmuz darbe girişimini ve halkın meydanlarda ’idam isteriz’ sloganlarını yorumlayarak, “İdam bu tür mel’unların, hainlerin kurtuluşu olur" dedi.

30.07.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 15 Temmuz darbe girişimini ve halkın meydanlarda 'idam isteriz' sloganlarını yorumlayarak, "İdam bu tür mel'unların, hainlerin kurtuluşu olur" dedi.

Yağcı, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada; gözaltına ve açığa alınanların her birinin hukukun süzgecinden geçirileceğini söyledi. Ülkenin ilerleyen dönemlerde yeniden bu duruma düşmemesi için gerekli her şeyin yapılacağından emin olduklarını belirten Yağcı sözlerine şöyle devam etti:

"Ben bir hukukçuyum, 15 yıl hakimlik yapmış bir insanım. Farkındaysanız bu olaylardan sonra ilk şey yargı üzerine yapıldı. Çünkü bu yargı camiası dururken bu açığa almaları ne kadar yaparsanız yapın, gittiğinde ruhlarını, akıllarını ve kendilerini bu tür sapık düşüncelere sattıkları için orada hukuk yorumlanmasında düzgün kararların çıkması mümkün değil. Sonuçta bu gözaltına alınanlarda açığa alınanların her biri hukukun süzgecinden geçirilecektir. Bu hukuka değerlendirecek, yorumlayacak ve uygulayacaklar satılmış kafalar, beyinler, ruhlar olursa oradan sizin bir adalet beklemeniz söz konusu olamaz. Onun için yargıdaki bu düzenlemeler son derece önemli. Maalesef bu durumu yaşadık biz. Bu zaman dilimi bir önceki zaman dilimlerinin hiç birine benzemiyor. Bu acı tecrübeyi yaşadık. Akıllı insan aynı delikten iki defa kendini yılana sokturmaz diye bir ifade vardır bu konu üzerine. Bizde bu akla, fazilete, fer ayete, inanca ve cesarete sahibiz. Hükümet olarak başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, millet olarak sahibiz. Ülkemizi yöneten bireyler siyasi partilerimiz. Ülkemizin ileri ki noktalarda yeniden bu duruma düşmemesi için elbette ki gerekli her şeyi yapacağımızdan eminim."

"İdam bu tür mel'unların, hainlerin kurtuluşu olur"

Yağcı, halkın meydanlarda "İdam isteriz" sloganlarını değerlendirerek, "İdama böyle bir olay karşısında karşı olmak mümkün değil. Ama idam bu tür mel'unların, hainlerin bence kurtuluşu olur. Bir milletin geleceğine hangi kin, hangi nefret buna yön açıyor. 300'e yakın kardeşimizin şehit olması bir tarafa, bu ülkeyi parçalayacaklardı. Başarılı olsalardı bugün neler olurdu onu düşünemiyorum. Yani düşünemiyorum, düşünmekte istemiyorum. Bunlar belki de dış devletlerin istediği gibi parça parça edip kuracaklardı. Bugün Suriye'de, Irak'ta yapılmak isteneni bunların aracılığıyla ülkemizde de yapmak istiyorlar. Birde Türkiye sadece Türkiye'nin coğrafi sınırları ile belli olan bir ülke değil. Bizim sınırımız çok geniş, biz başka ülkeler gibi değiliz. Biz gönül coğrafyamızın, medeniyetimizin ulaştığı her noktada varız. Bu ülkenin üzülmesi, darbe alması demek oralardaki yüreklerinde kanaması demektir. Oralarda yaşayan insanların moral, motivasyonunun, direncinin kırılması demektir. Dünyadaki tüm Müslümanların ağlaması demektir. Çünkü bu millet yıllarca bu işin sancaktarlığını yapmış. Öyle de desek böyle de desek bu medeniyet sınırlarımız ulaştığı her yerde insanlar bizim liderliğimizi kabul ediyorlar" dedi.

"Biz ne zaman yükselmeye kalksak birileri bizi düşürmek için çabalıyor"

Yağcı, yaşanan olaylar sonrası herkesin birbirine sahip çıkması, birlik beraberlik içinde yaşanmasını tavsiye ederek, "Demek ki bunlar bu aleme, bu İslam diyarına o kadar yabancı o kadar kindar ki, bütün bunlar varken bu ülkenin kaderiyle, geleceğiyle gözlerini kırpmadan haince ve kalleşçe beşiğinde yatan çocukları hiç düşünmeden bombalıyorlar. Ama insanların inancı, azmi, aşkı, sevdası ve başımızdaki yöneticilerin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımızın, yöneticilerimizin feraseti, cesareti gerçekten bizi büyük bir felaketten kurtardı. Yapılabilecek ne varsa yapılsa azdır. Onların içerisinde idam en hafifidir. Zaten kendisinin hayattan beklentisi kalmamış, zavallı birisi. Yani şu genç nüfusa, ülkemize yaptıklarını kabullenmek mümkün değil. Biz ne zaman yükselmeye kalksak birileri bizi düşürmek için çabalıyor. Bazen tutuyorlar PKK terör örgütünü sunuyorlar bazen tutuyorlar bu FETÖ terör örgütleri sunuyorlar. Bazen içimizde bazı kargaşalar çıkarıyorlar. Alevi, Sünni karmaşaları çıkarıyorlar. Her birisi bu kutlu yürüyüşte hızımızı kesmek için. Medeniyet yolculuğunda süratimizi artırmamamız için. İnadına birbirimizi sevmeliyiz, inadına birbirimize karşı hatalarımız olsa da hoşgörü sevgimizi arttırmalıyız bu noktada. Birbirimize sahip çıkmalıyız. Etrafımızda Müslüman kardeşlerimiz geldi bize sığındı. Bize bir şey olsa nereye sığınacağız. Bu ülkenin insanı nereye gidebilir başka bir vatan var mı? O zaman bu vatanın kadrini, kıymetini hep birlikte bileceğiz. Bu hainlere bir daha memleket üzerinde plan yapmalarına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement