Bilecik Belediye Meclisi 2015 Yılının İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Bilecik Belediye Meclisi 2015 Yılının İlk Toplantısını Yaptı

Bilecik Belediye Meclisi 2015 Yılının İlk Toplantısını Yaptı

Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yapıldı.

06.01.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük İlçe Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yapıldı.

Toplatının ana gündem maddesini geçtiğimiz hafta içerisinde çatısı çöken kapalı pazar oluşturdu. Muhalefetin bu konuda araştırma komisyonu kurulması isteği uzun süren görüşmeler sonrasında CHP ve MHP grubunun kabul oylarına karşılık AK Partinin 'hayır' oylarıyla reddedildi. Ayrıca oluşturulan denetim komisyonuna AK Parti'den 2 MHP'den 1 üye seçildi. İnönü ilçesi ile Bozüyük Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması oy birliği ile kabul edildi. 16 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ile MHP ve CHP grupları tarafından ek önergeler verildi.

İlk gündem maddesinde 5393 sayılı Belediye Kanunun 49/3 ncü maddesi gereği sözleşmeli personelin ücretlerinin Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 2015 yılı için yayınlayacağı, Belediyelerde Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları konulu genelgesi dikkate alınarak, çalıştırılacak olan kadro unvanları için Birinci Derecenin Birinci Kademesi esas alınmak suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre net aylık tutar üzerinden ödenmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

12 Ocak 2008 Gün ve 26754 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmeliğin 1. maddesi gereğince; belediyeler ve mahalli idare birliklerinde kullanılacak geçici iş pozisyonları bu kurum ve kuruluşlar için norm kadro standartları cetvellerinde belirlenen memur norm kadro standardı toplamının yüzde yirmisini geçmemek üzere bulunacak sayının yuvarlanması ve tam yıl esasına göre hesaplanması sonucu adam/ay sayısına göre meclis tarafından yıllık olarak belirlenir. Oranların hesaplanmasında sonucun tam sayı çıkmaması durumunda bulunan rakam kendinden büyük en yakın tam sayıya yuvarlanarak geçici iş pozisyonu sayısı tespit edilir." denilmektedir. Belediyemizin Memur Norm Kadro Standardı 211'dir. 211 kadronun %20'sine tekabül eden 516 (43x12=516) adam/ay şeklinde Geçici İş Pozisyonunun, 2015 Mali Yılı için onaylanması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 14.Maddesinin birinci fıkrasının b bendinde "….Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurtdışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere belediye meclisi kararıyla ödül verilebilir."ile" Belediyelerin birinci fıkranın (b) bendi uyarınca, sporu teşvik amacıyla yapacakları nakdi yardım bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın binde yedisini geçemez…" hükümleri yer almaktadır. Bu kanun hükümleri gereğince ilçemizde bulunan amatör spor kulüplerine branş başı yıllık 1.000,00 TL yardım yapılmasına ve ilçemizi başarıyla temsil ederek, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere; kişi başı 5000,00 TL yi geçmemek üzere ayni ve nakdi yardım yapmak için Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'ya yetki verilmesi konusunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İnönü ilçesi ile Bozüyük Belediyesi arasındaki Kardeş Şehir ilişkisi kurulması konusunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (d) fıkrasına ve 15. maddesi (i) fıkrasına istinaden; İller Bankasından, Belediye Kamulaştırma giderleri için 408.647,17 TL kredi alınması ve bu konuda Belediye Başkanı Sayın Fatih Bakıcı'ya yetki verilmesi talebinin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

2015 yılı gelir tarifesinde; su gelir tarifesinde kartlı sayaç kullanımını teşvik etmek amacıyla kartlı sayaç abonelerine tek tarife 0,85 TL/ton uygulanması konusu görüşülerek plan bütçe komisyonuna sevk edildi.

2015 yılı gelir tarifesine otogar giriş ve çıkışlarda yolcu almayan otobüslerden ücret alınmamasına, otogardan yolcu alınması halinde ücretini ödemeyenlere 1608 sayılı Umuru Belediyeye Müteallik Ahkamı Cezaiye Hakkında Kanunun Bazı Maddelerini Muadil Kanunun 2. Maddesinin uygulanması konusu görüşülerek oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (e) fıkrasına ve 17.12.2014 tarihli Fay Yatırım Turizm ve İşletme A.Ş.'in dilekçesine istinaden; Çarşı Mahalle, 148 ada 102 nolu parsel ile şuyulu olan 148 ada 107 nolu parselde (475,67 m2) Belediyemiz adına kayıtlı taşınmazın, 148 ada 102 nolu parsel maliki Fay Yatırım Turizm ve İşletme A.Ş.'ne satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (e) fıkrasına ve 23.12.2014 tarihli Eyüp Cebeci'nin dilekçesine istinaden; İlçemiz Çarşı Mahalle, Dikilitaş Mevkii, 672 ada 16 nolu parselde kayıtlı 226 m2'lik taşınmazda 86 m2 Belediye hissesinin diğer hissedar olan Eyüp Cebeci'ye satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İmar konuları ile ilgili 10,11 ve 12.'inci maddelerin görüşülmesi yapılarak imar planı talepleri oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi. 3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; 792 ada; 1-2-3-4-5-12 parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi görüşülerek imar komisyonuna sevk edildi. 3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Yediler Mahallesi (Tapu kaydına göre Çarşı Mahallesi), 85 ada 393,465,466,467,468,469,470,471,472,473,474,475,614 ve 615 parsellerde 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

Belediye Meclis üyeleri arasından Denetim Komisyonunun kurulması konusunun görüşülmesi yapıldı. Denetim komisyonuna AK Parti grubundan Abdurrahman Kırgız ve M. Doğan Tunç MHP'den Nizamettin Kırkan önerildi. Yapılan oylama sonrasında 13'er oy alan meclis üyeleri denetim komisyonu üyeliğine seçildi. Belediye Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapılarak alınan kararlar oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin ardından verilen ek önergelere geçildi. CHP grubu kapalı pazar yerinin çatısının çökmesiyle ilgili olarak ek önerge verdi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, pazar yeri ile ilgili önergelere ilişkin bir daha ki meclis toplantısında bilgi vereceğini söyledi. Başkan Bakıcı, "Belediye olarak öncelikle AFAD ile ilgili konularda kendilerine başvuru yaptık. İkinci olarak da mahkemeye müracaatımızı yaptık. Bizleri sevindiren tek konu can kaybının yaşanmamasıdır. Burada bir ihmal varsa biz zaten gerekli girişimlerde bulunduk. Biz şu anda hukuki açıdan mahkemenin vereceği rapora istinaden eğer birileri görevini yapmadıysa bu konuda Cumhuriyet savcılığına müracaat edeceğiz. Gerekli raporlar çıkmadan ben savcılığa ne deyip başvuru yapacağım? Bu konu mimarların, inşaat mühendislerinin bileceği bir iş, bizim bileceğimiz bir iş değil. Bilirkişi raporunu onlar düzenleyecek, belediye düzenlemeyecek. 'Biz meclis olarak komisyon kuralım, hata yapanları savcılığa verelim' derseniz meclis olarak yanlış yola gireriz. Kimse bugün orada kaynak atılıp atılmadığını, borunun küçük olduğunu, yüksekliğin hesaplanmadığını bilemez" diyerek komisyonun gereksiz olduğunu savundu.

Yapılan görüşmelerin ardından Belediye Başkanı Bakıcı, toplantıya ara vererek AK Parti grubu ile görüştü. Görüşme sonrasında kapalı pazar yerinin çatısının çökmesiyle ilgili komisyon kurulması talebini oylamaya sunuldu. Komisyon kurulması talebi, MHP ve CHP gruplarının evet oyuna rağmen AK Parti grubunun hayır oylarıyla oy çokluğu ile reddedildi. Ayrıca Başkan Bakıcı, MHP grubunun, kapalı Pazar yerinin sigortasının olup olmadığı konusunda da gerekli araştırmayı yaparak ilerleyen günlerde cevap vereceğini belirtti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Belediye Meclisi 2015 Yılının İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement