Bilecik Belediyesi '1. Uluslararası Çocukların Şehri' Kongresine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bilecik Belediyesi '1. Uluslararası Çocukların Şehri' Kongresine Katıldı

Bilecik Belediyesi \'1. Uluslararası Çocukların Şehri\' Kongresine Katıldı

İstanbul’da gerçekleştirilen “1. Uluslararası Çocukların Şehri” kongresine katılan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, geleceğin teminatı olan çocuklar için birçok önemli işlev gören uluslararası bir kongreye katılarak, Bilecik’i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti.

13.04.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da gerçekleştirilen "1. Uluslararası Çocukların Şehri" kongresine katılan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, geleceğin teminatı olan çocuklar için birçok önemli işlev gören uluslararası bir kongreye katılarak, Bilecik'i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti.

Marmara Belediyeler Birliği Şehir Planlama ve Tasarım Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi, Harbiye Askeri Müze'de gerçekleştirildi. Çocuklar için birçok hizmeti gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, İstanbul'da ilki gerçekleştirilen Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi'ne katıldı.

"YARINI BUGÜNDEN GÖRÜP, ONA YÖNELİK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Başkan Selim Yağcı, kongrede yaptığı konuşmada, belediye hizmetlerinde çocuklara yönelik çalışmaların önemine değindi. Bilecik Belediyesi olarak yarını bugünden görüp, ona yönelik çalışmalar gerçekleştirme gayretinde olduklarını dile getiren Yağcı, "Belediyecilikte iki unsur, biri çeşitli sosyal, kültürel ve eğitime dayalı etkinliklerin yapılabileceği yerler yapmanın yanı sıra, bu mekanlara uygun insanlar yetiştirmektir. Bu iki arasına çocuk girince çok daha farklı ve önemli bir boyut kazanıyor. Belediyecilik ve belediye başkanlığı bize göre bugünü imar ve ihya etmenin yanında, geleceği teminat altına almaya yönelik girişim ve çalışmalarda da bulunmak, belediye başkanının asli görevlerinden biri olmalıdır ve hedefi de bu olmalıdır. Çünkü gerçekten bugün eksiklik ve sıkıntılar olabilir, bunları geçiştirebilirsiniz ama eğer bir yönetici geleceğe, hizmet ettiği toplumdan daha önce gidip de ona ilişkin ön çalışmaları yapmazsa ve özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz o zamana ulaştığı zaman ve o alandaki eksiklikleri gördüğünde, herhalde o günün yöneticisi hakkında hayırla dua etmez diye düşünüyorum ve bu noktada geleceğimizi teminat altına alacak fiziki çalışmaları yapıyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN FAYDALANABİLECEĞİ BİRÇOK MEKANI HİZMETE SUNDUK"

Bilecik Belediyesi olarak çocukların her alanda faydalanabileceği birçok fizik mekanı hizmete sunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

"Çocuklarımıza birçok tesis ve mekanı hazırlamaya gayret gösteriyoruz. Mekanlara anlam kazandırlanlar insanlar. Mekanlarımızı ne kadar güzelleştirirsek güzelleştirelim, eğer bu mekanlarda çocuk ve gençlerimizi mükemmel bir şekilde yetiştiremezsek, o zaman bir eksik hususun ortaya çıktığı görülür. Onun için bizler bir taraftan çocuklarımızın huzurlu bir şekilde vakit geçireceği mekanlar oluştururken, diğer taraftan da gelecek neslin mutluluk içinde vakit geçireceği mekanları oluşturmaya çalışıyoruz. İşte bu duygu ve düşüncelerle Marmara Belediyeler Birliği, Çocukların Şehri Kongresi çalıştay ve kongrelerini başlattı. İlkini bu kez düzenlediğimiz bu kongrelerin İnşallah gelecekte daha kapsamlı ve büyükleriyle sürdürürüz. Bu anlamda böyle güzel bir organizasyonu tertipleyen genel sekreterliğimiz ve bütün çalışanları ile Başkanımız Recep Altepe başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Biz Bilecik Belediyesi olarak, hep kullandığımız bir sloganımız da var, 'Hep birlikte daha iyiye daha güzele' ulaşmak temennisiyle diyoruz."

"KONGRENİN İKİNCİSİNİ BİLECİK'TE YAPMAYI ARZU EDİYORUZ"

Bilecik Belediyesi olarak, 1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi'ne önem verdiklerini dile getiren Yağcı, Bilecik'in, Marmara Belediyeler Birliği'nin bir üyesi olarak, gerek stantlarıyla gerek diğer çalışmalarıyla göz doldurduğunu kaydetti. Bilecik Belediyesi'nin çocuklara yönelik birçok sosyal ve kültürel etkinliğe de imza attığını hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi'nin ikincisini Bilecik'te gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Yağcı, "Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve çocukların şehirler hakkındaki bakış açılarına büyük katkı sağlayan kongrede Bilecik, çocuklarımızın eğitim ve teknolojideki başarısı ile ön plana çıktı. Kongrede, Marmara Belediyeler Birliğine bağlı üye belediyelerde eğitim alan çocuklar ve gençler arasında gerçekleştirilen Robotik Ürünler yarışmasında Bilecik birbirinden güzel derece elde etti" dedi.

KONGRENİN AMACI VE HEDEFİ

Marmara Belediyeler Birliği Şehir Planlama ve Tasarım Koordinatörlüğü'nce düzenlenen ve iki gün sürecek 1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi'yle, Türkiye'de nüfusun yaklaşık üçte birlik dilimini oluşturan çocuklara yönelik, şehri yönetenler ve şehir üzerine çalışanlarca farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Çocukların şehir yaşamında önlerine çıkan engellerin keşfi ve bu engelleri aşmak üzere çözüm önerileri, projeler ve uluslararası örneklerin sunulacağı kongreye, birlik üyesi belediyeler, akademisyenler ve çocuklar katılıyor. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilecik Belediyesi '1. Uluslararası Çocukların Şehri' Kongresine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu:
    20:06 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu: "5 Yıl Boyunca, Tam 1.019 Teftiş ve İncelemeden Alnımızın Akıyla Çıktık"

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumu’nu gerçekleştirdi. Önceki dönem görev süreleri boyunca, belirli kişi ve grupları koruyup, kollama anlayışı içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Ne yaptıysak, hukuk ve dürüstlük içerisinde yaptık. O nedenle, 5 yıl boyunca, tam 1.019 teftiş ve incelemeden alnımızın akıyla çıktık. Ülkemizin tarihinde, hiçbir belediyeye karşı böylesine bir teftiş dönemi ve teftiş süreci yaşatılmamıştır. Bu bir rekordur” dedi.


Advertisement