Bilecik Belediyespor Liderlik Maçına Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Bilecik Belediyespor Liderlik Maçına Çıkıyor

Bilecik Belediyespor Liderlik Maçına Çıkıyor

Erkekler Basketbol Bölgesel Lig (EBBL) E Grubu Grubu ikinci tur 8’inci hafta müsabakasında Balıkesir temsilcisi Karasi Basketbol takımı ile liderlik maçına çıkacak olan Bilecik Belediyespor, hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor.

08.04.2016 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erkekler Basketbol Bölgesel Lig (EBBL) E Grubu Grubu ikinci tur 8'inci hafta müsabakasında Balıkesir temsilcisi Karasi Basketbol takımı ile liderlik maçına çıkacak olan Bilecik Belediye spor, hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor.

Yapılan hazırlıklar hakkında bilgi veren Bilecik Belediyespor Baş antrenörü Yeşer Karabulut, bu sezonun en önemli maçlarından bir tanesini oynayacaklarını söyledi. Grubun yenilgisiz lideri Karesi Belediyesi'ni son haftada Bilecik'te ağırlayacaklarını anlatan Karabulut, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizde biliyorsunuz ki ikinci tur mücadelelerinde sadece bir yenilgimiz var. Oda Karesi Belediyesi'ne kaybetmiştik Balıkesir'deki maçta. Çok güzel bir maç oldu heyecanlı, çok çekişmeli bir maçtı ama biz orada 7 sayı farkla kaybettik. Eğer bir aksilik olmazsa Pazar günü Bilecik'te kazanmak istiyoruz inşallah. Önemli bir karşılaşma Play-Off öncesinde lider bitirmek istiyoruz, bitiremezsek 2'inci sırada bitireceğiz. Yani yenilirsek bu hafta ya da 8 sayı farkla kazanamazsak Play-Off'lardaki şansımızı kaybederiz. Play-Off eşleşmeleri önümüzde ki hafta belli olacak inşallah hangi takımla eşleşeceğimiz öbür grupta İstanbul UPS ya da İzmir Üniversitesi olabilir. Onu da önümüzdeki hafta öğreneceğiz ama bu hafta çok kritik bir karşılaşma oynayacağız."

Balıkesir'de çok çetin bir müsabaka olduğunu anlatan Karabulut, "Orada gerçekten çok zor bir maç oynadık Balıkesir'de. Bildiğimiz öğrendiğimiz kadarıyla bizden çok yüksek bütçeli kadroya sahipler. Ama basketbol oyuncuların sahaya çıktıktan sonra yürekleriyle oynadıkları bir oyun. Bizde elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz bu hafta. Kazanmak istiyoruz kazanamasak da Play-Off yolumuza devam edeceğiz inşallah. Biz orada 7 sayıyla yenildik burada 8 sayı farkla ya da daha üstü kazanırsak lider olacağız. Amacımız önce kazanmak sonra 8 sayı farkla kazanmak. Kazanamazsak dediğim gibi her şeyin sonu değil ama kazanırsak avantajlı duruma geleceğiz. Bir tane eksiğimiz var Sinan Karamanlıer. Oyuncumuz belinden sakat. O gün raporlu fizik tedavi görüyor İzmit'te. Bu maçta oynayamayacak ama Play-Off'a kadar hazır olacak. İnşallah onun eksikliğini çok hissetmeyiz" dedi.

"BASKETBOL SEVERLER ZOR GÜNLERDE HEP YANIMIZDA OLDULAR"

Pazar günü saat 15: 00'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda oynayacakları maç için taraftarlara ve Bilecik halkına seslenen Karabulut, "Bu maç çok önemli bizim için hafta içerisinden Bilecikli spor severlerden duyuyoruz. Bir ilgi alaka var herkes maçı soruyor bizde değerli Bilecik halkını, spor sever halkını salona bekliyoruz, davet ediyoruz. Onlar bizim için çok önemli çok değerli. Onlar geldiği zaman karşılaşmaya bizler çok daha iyi oynuyoruz. Zor günlerde hep yanımızda oldular bize yardımcı oldular, destek çıktılar. İnşallah bu maçta da onları salonda görmek istiyoruz açıkçası" dedi.

"OYUNCULARIM BİLECİK BELEDİYESPOR TAKIMINDA OLMAKTAN ÇOK MUTLU"

Bilecik Belediyespor Baş antrenörü Yeşer Karabulut takımın maç öncesi havasının çok iyi olduğunu söyledi. Maç kazandıkça takımın havasının ve birlikteliğin daha iyi olduğunu söyleyen Karabulut sözlerine şöyle devam etti:

"Sezon sonuna yaklaştıkça birbirimize olan güven ve anlaşmamızda arttı. Ligin artık sonuna geliyoruz. Bilecik'te olmaktan Bilecik Belediyespor basketbol takımında olmaktan onlar da çok mutlu. Çünkü biz onlara verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Çok büyük sözler vermiyoruz ama yerine getirebileceğimiz sözler veriyoruz. Bu da onları mutlu ediyor. Sayın başkanımla da Pazartesi günü bir görüşme yaptık. Kendisinin pazar günü polis haftası etkinliklerinde olacağını, fırsat bulabilirse maça gelmek istediğini, oyunculara da destek olacağını söyledi. İnşallah kazanırız. Dediğimiz gibi biz Bilecik'i en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bilecik'i il dışında tanıtmak, Bilecikli gençleri spor yapmaya teşvik etmek. Bu birinci amacımız. İkinci amacımız olarak gelen misafirlerimizi iyi ağırlamak, Bilecik'i en iyi şekilde onlara tanıtmak biliyorsunuz geçen hafta Malatya maçında saha içerisinde bir takım tatsızlıklar oldu. Malatya antrenörün maçtan sonra ki açıklamalarını izlediniz. Osmanlı'nın kuruluş yerlerinin gezdik, Şeyh Edebali türbesini gezdik diye. İlimizi tanıtan çok güzel ifadeleri var. Sizlerde maçlara ilgi gösteriyorsunuz buda bizim tanıtımımız açısından önemli"

"BALIKESİR'DE BİZİ BASKLI ALTINA ALDILAR AYNISINI BURADA YAPACAĞIZ"

Balıkesir'de oynanan maçtan bahseden Karabulut, "Atalarımızın her horoz kendi çöplüğünde öter diye güzel bir ata sözü var. Balıkesir Karesi bütçeli bir takım, saygı duyulacak bir kadroya sahipler çifte lisanslı Banvit'ten bir oyuncuları da var. Hedefli bir takım çıkmak istiyorlar. Biz orada ki maçı çok iyi oynadık ve biz iyi oynadıkça onlar gerildi, kazanmak istediler haliyle taraftar baskısını bizim üstümüzde hissettirdiler. Bende orada şu ifadeyi kullandım sevgili arkadaşlar burada biz sizin misafiriniz ama Bilecik'te bizde sizi ağırlayacağız bunu unutmayın diye bir hatırlatma yaptım. Biz burada centilmence kendilerini misafir edeceğiz ama biz Bilecik'te çok önemli maçlar kazandık sizlerde biliyorsunuz çok kritik karşılaşmalar oynadık. Kendi evimizde yenilmek istemiyoruz. Böyle bir alışkanlığımız var bizim bu alışkanlığımızı da sürdürmek istiyoruz. İnşallah kazanırız ama rakip bizi yendiği zamanda elini sıkıp tebrik etmesini de biliriz her zaman da. Ben öyle bir kelime kullanınca Balıkesir'in hocası maçtan sonra bir açıklama yapmış. 'Biz kendimiz istemediğimiz sürece kimse bizi yenemez' demiş. Böyle iddialı bir açıklama yapmış inşallah bu hafta karşılaşma da görüşürüz. Çok iddialı bir demeç olmuş. Kendi resmi sitelerinde var bu açıklama. Sonuçta bu spor karşılaşması yenebiliriz yenilebiliriz gayet normal her türlü sonuç var. Sporun içerisinde olan şeyler, sporun içinde rekabet var, hırs var çok normal. Önemli olan bizim burada Bilecik'in iyi tanıtımını yapmamız. Buraya geldikleri zaman seyirci atmosferini görmeli. Onları görünce bizim takım daha coşkulu oynuyor. İnşallah bu hafta onlara altıncı adam olarak ihtiyacımız var" ifadelerine yer verdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Belediyespor Liderlik Maçına Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement