Bilecik Bürokrasisinden Osmaneli Çıkartması - Son Dakika
Yerel

Bilecik Bürokrasisinden Osmaneli Çıkartması

Bilecik Bürokrasisinden Osmaneli Çıkartması

Bilecik Vali Yardımcısı Burhan Terzioğl ve beraberindeki Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sı, resmi kurumların il müdürleri Osmaneli İlçesini ziyaret ettiler.

21.12.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Vali Yardımcısı Burhan Terzioğl ve beraberindeki Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sı, resmi kurumların il müdürleri Osmaneli İlçesini ziyaret ettiler.

Vali Yardımcısı ve bürokratları Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Münür Şahin, Savcı Volkan Işık, Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç AK Parti İlçe Başkanı Yalçın ve kurum amirleri belediye binasının önünde karşılayarak ziyarete eşlik etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu ve beraberindeki bürokratlara, Osmaneli hakkında kısa bir bilgi verdi. Daha s sonra Osmaneli ilçesinde bulunan önemli bir kültür varlığı olan Hagios Gorgios (Aya Yorgi) kilisesi ziyaret edildi, Başkan Şahin oradaki restorasyon hakkında bilgiler verdi. Vali Yardımcısı Terzioğlu ile Belediye Başkanı Şahin'in başkanlığındaki heyetin bir başka durağı da Osmaneli deki tarihi evler oldu. Tarihi evler konusunda da bilgi veren Başkan Şahin, Osmaneli Belediyesi tarafından tescillenen çok sayıda tarihi binanın restore edildiğini ve edilmeye devam edildiğini kaydetti. Başkan Şahin şöyle devam etti.

"Bu hedefleri gerçekleştirmek için bir yıllık sürede çok hızlı hareket ederek Osmaneli'yi değiştirdik. Halkımız Osmaneli' deki değişimin farkında, moraller düzeldi, işsizlik bitti, göç almaya başladık. 22 Temmuz 2014 de başladığımız yol çalışmalarında 450 bin metrekare parke taş yol yaptık ve sona geldik. Doğal gaz bu yıl büyük oranda bitmiş olacak. 5 milyon metrekare sanayi parsellerini ürettik ve sanayileşmenin önünü açtık. 20'nin üzerinde konak aldık ve restorasyona başladık, parklar, spor tesisleri, Sürekli Eğitim Merkezimiz, içmeler tesislerimiz kısaca Osmaneli de yılda 5 yıllık hizmeti gerçekleştirdik. Otogar, Çarşı ve Konut Projesi, düğün salonuna Haziran ayında başlıyoruz. Hal binası yerini hazırlıyoruz. Şirketler sanayi parsellerimizden yer almaya devam ediyor. Osmaneli hızla büyüyor ve değişiyor. Taraflı tarafsız herkes bunun farkında. Osmaneli sanayileşme ile büyürken, tarihi ve kültürel değerlerini kullanarak turizm de öne çıkıyor. Parklar, spor alanları planlanan sosyal tesisleri ile yaşam kalitesini arttırıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi "Osmaneli ilimizin, bölgemizin parlayan yıldızı" olacak. Osmaneli'nin parlayan yıldız olma konusunda tabii ki de sizlerin büyük desteğine ihtiyacımız var, hep birlikte Osmaneli'yi ilk önce yerelde, sonra ulusalda ve daha sonrada dünyada tanıtacağız. İlçemize verdiğiniz değerden ve bizlere ilginizden ötürü teşekkür ediyor, yakın gelecekte Türkiye sınırlarını aşan bir Osmaneli (Lefke) turizm değeri olarak öne çıkacak diyorum. Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum dedi.

Daha sonra konuklar, Sakarya kenarında toplu olarak hatıra fotoğrafı çektikten sonra ilçeden ayrıldılar. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Bürokrasisinden Osmaneli Çıkartması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement