Bilecik CHP'de İl Başkanlığı Polemiği - Son Dakika
Politika

Bilecik CHP'de İl Başkanlığı Polemiği

Bilecik CHP\'de İl Başkanlığı Polemiği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkan olarak görev yaparken bir süre önce istifa eden ve dilekçesi Parti Genel Merkezi tarafından kabul edilmediği belirtilen Şinasi Çetinkaya ile daha sonra Yönetim Kurulu kararı ile başkan seçildiğini belirten Erdoğan Tan arasındaki polemiğin çözüme ulaşmaması, ‘Partide 2 il başkanı mı var?’ sorusunu akıllara getirdi.

15.08.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkan olarak görev yaparken bir süre önce istifa eden ve dilekçesi Parti Genel Merkezi tarafından kabul edilmediği belirtilen Şinasi Çetinkaya ile daha sonra Yönetim Kurulu kararı ile başkan seçildiğini belirten Erdoğan Tan arasındaki polemiğin çözüme ulaşmaması, 'Partide 2 il başkanı mı var?' sorusunu akıllara getirdi.

Geçtiğimiz günlerde il yönetimine dilekçesini sunarak istifa eden ve Yönetim Kurulunca istifası kabul edilen Şinasi Çetinkaya'nın, CHP Genel Merkez'i tarafından istifası kabul edilmediği belirtilmişti. Bu gelişmelerin ardından il yönetim kurulu üyesi Erdoğan Tan açıklama yaparak, Çetinkaya'nın istifasını kabul eden Yönetim Kurulu üyelerinin kendi aralarında yaptığı seçimde kendisinin il başkanı olarak atandığını ifade etmişti. Tan, parti tüzüğü gereği Şinasi Çetinkaya'nın Yönetim Kurulu üyeliğinin ve başkanlığının düştüğünü vurgulayarak "Bu işler çocuk oyuncağı değildir" benzetmelerinde bulunmuştu.

"İL BAŞKANLIĞI GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"

İHA Muhabirine telefonla açıklama yapan Şinasi Çetinkaya, şuan CHP Bilecik İl Başkanının kendisinin olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz Pazartesi günü Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmeler Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl beni ara. Bana kendisinin önünde istifa dilekçesi olduğunu belirtti ve sebebini sordu. Ben de istifa dilekçemdeki mazeretimi kendisine söyledim. Kendisi, "Ben bu dilekçeyi kabul etmiyorum" diyerek bana, "Görevinin başındasın" diye söylemde bulundu. Ben de şuan CHP Bilecik İl Başkanlığı görevimdeyim" dedi.

"BENİ ONURLANDIRAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM"

Erdoğan Tan ise, konu hakkında yazılı bir açıklama yaparak, Çetinkaya'nın istifa ettiğini, yönetim kurulunun kendisini yeni il başkanı olarak seçtiğini belirtti. Tan, "6 Ağustos 2015 Perşembe günü CHP İl Başkanının daveti üzerine Yönetim Kurulu toplantısı yapılmış, toplantıda Şinasi bey özel sebeplerinden dolayı mazereti olduğunu ve başkanlıktan istifa ettiğini belirten dilekçeyi yazmış, imzalamış ve Yönetim Kurulu'na sunmuştur. Bunun üzerine Yönetim Kurulu boşalan başkanlık görevine CHP Bilecik İdari ve Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erdoğan Tan'ı öneren bir kararı toplantıya katılanların oy birliği ile almış, karar ertesi günü merkeze fakslanmıştır. Şinasi bey ise aynı günün akşamı Yönetim Kurulu'na istifasından vazgeçtiğini ve yeniden Yönetim Kurulu toplantısı istediğini belirtmiştir. Örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı sayın Tekin Bingöl'ün "Ben bu dilekçeyi kabul etmiyorum, görevine devam et" dediği yerel medyada dile getirilmiş bir iddia niteliği taşımaktadır. Zira bu hususta Genel Merkezden gelen resmi bir yazı ya da açıklama bulunmamaktadır. Buna benzer iddiaların aksi ispatlanmadıkça kulaktan dolma iddialar olarak kalacağı bilinmelidir. Büyük bir partinin il başkanlığına, dedikodu mahiyetindeki iddialarla yön vermeye çalışmak en hafif tabiriyle ahlak sınırları içinde kalan bir davranış türü değildir.Yeri gelmişken, boşalan il başkanlığı görevine beni önererek onurlandıran Yönetim Kurulu üyelerimize tekrar büyük bir teşekkürü borç bilirim. Bilinmelidir ki il başkanının kim olduğunun hiçbir önemi yoktur. Şinasi bey istifa etmeseydi zaten yine bu göreve kendisi devam edecekti. İstifa sürecinin gerçekleşmesinin ardından Genel Merkezden gelecek karar doğrultusunda partimize yakışır bir isim elbette görevlendirilecektir. Partimizin ya da il başkanlığımızın başsız kalacağı ümidini yaymaya çalışanlar ve partimizin gereksiz tartışma sürecine sokulmasını isteyenler hem emellerine ulaşamayacak, hem de kamuoyu ve parti vicdanında hak ettikleri yeri bulacaklardır" diye belirtti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bilecik CHP'de İl Başkanlığı Polemiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement