Bilecik'de Kutlu Doğum Haftası Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Bilecik'de Kutlu Doğum Haftası Kutlaması

Bilecik\'de Kutlu Doğum Haftası Kutlaması

Bilecik'te, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleridüzenlenen açılış töreni ile başladı.

14.04.2014 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleridüzenlenen açılış töreni ile başladı.

Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi önünde düzenlenen etkinlikler, Bilecik Belediyesi Mehteran Takımının gösterileri ile başladı. Daha sonra İstasyon Mahallesi Camii İmamı Sebahattin Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim okuması ile devam etti. Etkinlikte ilk olarak konuşmasını yapan İl Müftüsü Akkuş, 2014 Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Bilecik Müftülüğü'nce hazırlanan etkinliklere gelenleri muhabbet ile selamladığını belirtti. Akkuş, "Yaklaşık çeyrek asırdan beri ilimizde ve Türkiye'de Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile farklı konularla her sene etkinlikler düzenleniyor. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de en yüce ahlak ile alemlere rahmet olarak gönderildiği bildirilen kainatın efendisini tanımak, onu anlamak, onu yaşamak üzere sizlere bu etkinliklerle Hz. Muhammed'in bizlere yön verecek özelliklerini anlatmak istiyoruz. Kutlu Doğum Haftasının Bilecik'imize, memleketimize, İslam dünyasına hayırlar getirmesini, güzellikler getirmesini cenabı haktan niyaz ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum" dedi.

İl Müftüsü Akkuş'un konuşmasından sonra kürsüye gelen Bilecik Belediye Başkanı Yağcı, bugünün özel ve güzel gün olduğunu belirtti. Yağcı, "Sevgililerin sevgilisi, bu alemin yaratılmasının yegane sebebi olan Peygamber efendimizin dünyaya gelişlerinin 1443'üncü seneyi devriyesi Kutlu Doğum Haftası programlarına başlamak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle ben böyle güzel organizasyonları Bilecik'imize yakışır şekilde yaptıkları için Bilecik Müftülüğüne, sivil toplum örgütlerine ve katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bilecik Valisi Nayir, temennisinin bu hafta içerisinde olan faaliyetlerin Bilecik'e hayırlar ve uğurlar getirmesini temenni ettiğini belirtti. Nayir, "Peygamber efendimizden öğreneceğimiz çok şey var. Bir aile babası olarak o nasıl davranıyordu, bir komşu olarak nasıl davranıyordu, arkadaşlarına nasıl davranıyordu, bir Peygamber olarak irşad görevini nasıl davranıyordu. Bunların hepsini tek tek bilip, hayatımıza uygulamamız gereken örnekleri almamız gerekir. Bu bütün hayatımızın her anının görevi olmasını rağmen Kutlu Doğum Haftası bunların yoğunlaştığı dönem oluyor. Bu Programı hazırlayanlara, katkı verenlere, Müftülük personellerimize ve Sivil Toplum kuruluşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, hazırlanan kermesin açılış kurdelesini kestiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'de Kutlu Doğum Haftası Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement