Bilecik'e Yeni Atanan Aday Öğretmenlere Tanışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'e Yeni Atanan Aday Öğretmenlere Tanışma Toplantısı Yapıldı

Bilecik\'e Yeni Atanan Aday Öğretmenlere Tanışma Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir-Sen Bilecik İl Başkanlığı tarafından yeni atanan aday öğretmenlerin katıldığı bir tanışma toplantısı yapıldı.

12.11.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir-Sen Bilecik İl Başkanlığı tarafından yeni atanan aday öğretmenlerin katıldığı bir tanışma toplantısı yapıldı.

Bilecik Polis Evi'nde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz ve Bilecik'e yeni aday atanan öğretmenler katıldı. Toplantı, aday öğretmenlere Eğitim Bir- Sen'in "Misyon ve Vizyon" adlı sinevizyon gösteri ardından toplantıya katılan protokol üyelerin konuşması ile devam etti.

"BU TEŞKİLATIN BİR ÜYESİ OLMAKTAN SON DERECE GURURLUYUZ"

Açılış konuşması yahan Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, her yıl düzenlenen aday öğretmenlerin tanışma toplantısını geleneksel hale getirdiklerini belirtti. Selöz, "Bu yıl biraz gecikmeli de olsa gerçekleştirdiğimiz, ama mutlaka vazife bildiğimiz bir program. Her şeyden önce kurumumuza eğitim camiamıza yeni katılan ve bizlere katılımıyla güç veren genç, dinamik, heyecanlı öğretmen arkadaşlarım yine teşkilatımıza emekleriyle katkı sunacak olan genç memur kardeşlerim. Eğitim camiasına güç verdiniz. Bu şehir güzel bir şehir. Güzelliği sayın Belediye Başkanımın da katkılarıyla son üç yıldır daha da güzel bir şehir haline geldi. Sizin gelişinizle de şehrimiz ayrı bir güzelleşmiş oldu. Eğitim Bir-Sen sendikamız olarak bu programı organize ediyoruz. Bu programın amacı birbirimizle tanışalım, aynı dönemde başlayan arkadaşlar birbirinden haberdar olsunlar, sıkıntılarını dertlerini paylaşsınlar. Eğitim Bir-Sen'e arkadaşlar zorla beni üye yapmışlardı. Zorla şube başkanı yaptılar. Ama hiçbir zaman görevimizden pişmanlık duymadık. Bu teşkilatın bir üyesi olmaktan son derece gururluyuz. Öğretmen olduğumuz için Milli Eğitim çalışanı olduğumuz için gurur duyduğumuz gibi. Eğitim Bir-sen şu anda Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü. Üç yüz elli bin eğitim çalışanı üyesini barındıran bir örgüt" dedi.

"BENDE AYNI ZAMAN DA EĞİTİMCİ BABASIYIM"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, dünyadaki en değerli varlığın insanoğlu olduğunu söyledi. Her şeyin insanın istifadesine sunulduğunu anlatan Yağcı, sözlerine şöyle devam etti;

"Nasıl bir mücevher ustası kıymetliyse o mücevherine işleyen insan çok daha kıymetli. O insana da şekil veren eğitim camiasının siz değerli neferleri öğretmenler siz çok kıymetlisiniz. Şehrimize yeni gelen göreve yeni başlayan kardeşlerimiz başta olmak üzere taşı mermer toprağı seramik yaprağı ipek kuruluş ve kurtuluşun beşiği Şeyh Edebali diyarı Osmanlı toprağı Ertuğrul Sancağı Bilecik'e tekrar hoş geldiniz diyorum. Gerçekten yükümüz ağır, yolumuz uzun. Artık Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türkiye Dünya Devletleri içerisinde Allah'a çok şükürler olsun son dönemlerden oyunun kurallarını belirleme yetkisini elde edebilecek konuma geldi. Dünya nizamını kuran ataların torunlarıyız. Ama bizi uzun zaman bu oyunun dışında bırakma noktasında büyük çabalar harcandı. Maalesef ki onu da büyük oranda başardılar. Bizler atalarımızdan gelen kanımızla ve onlardan miras aldığımız bu dev bir gün uyanacaktı Allah'a çok şükür ki bu devin gözleri açılmaya başladı, hareketlendi. Bu hareketlilik dünya coğrafyasında egemen bir şekilde yönetmek isteyen herkesi rahatsız etti. Ama bizler biliyoruz ki Türk Milleti olarak Türkiye Cumhuriyet'i olarak görevimiz hedefimiz sadece bulunduğumuz yerin imar ve ihya etmek değil. Görevimiz ve hedefimiz dünya üzerindeki hak, adalet insanlık ölçüleri ne varsa onu yerine getirmek olduğunu biliyoruz. Şehrimiz gelişmekte olan bir şehir. Hakikaten tarihi birikimimiz, referansımız, doğal güzelliklerimiz çok özel ve güzel olmasına rağmen belki de Osmanlı'nın kurulduğu Başkentlik yaptığı bir şehir olmasının getirdiği sıkıntıların uzun zaman Bilecik olarak hak etmiş olduğumuz hizmetleri uzun zaman alamamışız. Son yıllar içerisinde şehrimizin insanları el ele vererek ülkemizde ki bu genel gelişmeyle de şehrimiz de ülkemizle birlikte bu medeniyet yolculuğunda yarış içerisinde. Allah'a çok şükür olsun ki tarihi misyonumuza uygun bir şehir vizyonunu oluşturma çabası içerisindeyiz. Mekanlara anlam veren insanlardır. Ne kadar güzel şehir yaparsanız yapın ne kadar büyük ülke olursa olsun içindeki insanlar dünyada yaşanılır amacını ve hedefini bilemezlerse o mekanların hiçbir anlamı yok. İyi ki Bilecik'i seçmişsiniz. İyi ki Bilecik'e gelmişsiniz. İyi ki böyle bir sendika çatısı altında bir araya gelmişsiniz diyorum. Ben de aynı zaman da eğitimci babasıyım. Eğitim camiasının içerisindeyiz. Karınca kararınca da olsa destek vermeye çalışıyoruz. Her sene Eğitim Projesini yapmaya gayreti içerisindeyiz."

"MUTLAKA BİR SENDİKAYA ÜYE OLUN ARKADAŞLAR"

Son olarak aday öğretmenlere seslenen Bilecik Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, 13 yıl sendikaya emek söyleyerek, "Kızım ben sendikaya başladığımda doğmuştu. Kızımla yaşıt sendika mücadelem var. Sivilliğinizin kıymetini bilin arkadaşlar. Bir sendika çatısı altında bulunmanın size vermiş olduğu güven var. O güvenin kıymetini bilin. Başkalarının oylarıyla seçilmiş olmak başka bir ayrıcalık. Bunu Milli Eğitim Müdürü olunca anladım. Devlet memurluğu biliyorsunuz bizi bazı şeylerde kısıtlıyordu. Yapacağımız birçok şeyi yapamıyorduk. Ama sendikalar bunun için bulunmaz bir nimet. Ne söylemek istiyorsanız sendika aracılığıyla söyleyebilirsiniz. Ne talebiniz varsa neye itiraz ediyorsanız sendika aracılığıyla yapabilirsiniz. Ama devlet memurluğu sizi sınırlıyor. Arkadaşlar, yıllarca gezmediğim köy köşe kalmadı. En ücra yerlere kadar gittim. Hep örgütlü olmanın önemini anlattım. Bugün burada başka bir şey söyleyecek değilim. Mutlaka bir sendikaya üye olun arkadaşlar. Bizim sizi temsil edemeyeceğimizi düşünüyorsanız sizi temsil edecek mutlaka bir sendika vardır gidin üye olun. Örgütlü toplum güçlü toplum. Modern dünyada bir insanın kişiliği kimliği üye oldukları sivil toplum örgütleriyle ölçülüyor. Kaç tane derneğe üyesiniz? Hangi sendikaya üyesiniz? Sizin değeriniz bunlarla ölçülüyor. Yıllarca sendikaya emek vermiş bir arkadaşınız olarak bugün burada sizleri görmekten çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, aday öğretmenlere "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap ile üzerilerinde atama tarihleri yazılı kişiye özel kalemler hediye etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'e Yeni Atanan Aday Öğretmenlere Tanışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement