Bilecik İl Av Komisyon Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bilecik İl Av Komisyon Toplantısı Yapıldı

Bilecik İl Av Komisyon Toplantısı Yapıldı

Bilecik’te, İl Av Komisyonu toplantısı, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı başkanlığında yapıldı.

26.02.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te, İl Av Komisyonu toplantısı, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ballı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2014-2015 yılının kaçak avcılıkla mücadele yılı ilan edildiğini söyledi. Mücadelede av ve yaban hayatı kaynaklarının korunması ve kaynakların gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığını bildiren Vali Yardımcısı Ballı, "2015-2016 av yılında avcılar 9 devlet avlak ve 1 genel avlakta kotalar dahilinde avlanma yapabilecekler. Av dönemindeki kararlar titizlikle yürütülecek. İlimizdeki av yönetiminin başarılı bir şekilde yönetiminde avcı üyelerin bilinçli ve korumacı deneyimleri etken olup onların görüşleri ile karar şekillenmiştir. Komisyonun avcı üyelerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü sayfasında yer alan il ve Türkiye geneli avlanma izin kartları kaldırılarak tek kart sistemine geçildi" dedi.

Toplantıda, komisyonca avlanmasına izin verilen av hayvanları ve avlanma süreleri, avına izin verilen av hayvanlarının avlanma limitleri, koruma altına alınan av hayvanları, yasaklanan avlanma usul ve şekilleri ile araç ve gereçleri, mücadele maksatlı avlanma esas ve usulleri ile avlanmanın yasaklandığı sahalar belirlendi.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum ve İl Hayvanları Koruma Kurulu temsilcisinin katıldığı toplantıda, bölgesel avcı üye asil ve yedek üye seçiminin yapıldığı bildirildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik İl Av Komisyon Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement