Bilecik Müftülüğü'nden İftar - Son Dakika
Yerel

Bilecik Müftülüğü'nden İftar

Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi işbirliğinde "İyilik sofrası" iftarı düzenlendi.

02.07.2015 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi işbirliğinde "İyilik sofrası" iftarı düzenlendi.

İl Müftüsü Necati Akkuş, bir düğün salonunda verilen iftarda, Diyanet İşleri Başkanlığının geçen yıl "Kimse kimsesiz kalmasın" bu yılda "Vakit iyilik vakti" sloganı hazırladığını anımsatarak, isabetli bir slogan tespit ettiğini söyledi.

İnsanların içerisinde iyiliğe de kötülüğe de meyil olduğunu belirten Akkuş, "Dinimiz, insanın iyilik tarafını ön plana çıkarıp, dünyayı ve ahreti iyi olarak yaşamasını arzu ediyor. Dolayısıyla insanın yaratılışından beri iyilik orduları ve hareketleri bu tür organizasyonları yürütüyorlar. İlimiz müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi olarak, iyilik kervanına katılmak için buraya davet ettik. Burada devlet millet kaynaşmasının da bir örneğini göstermek üzere bu iftarı tertipledik" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Akkuş, 67 bin lira Kuran kurslarının alt yapısına, 67 bin 500 lira camilere, 26 öğrenciye 300'şer lira eğitim desteği, 184 aileye zekat ve fitre, kurban derileri katkılarıyla 184 aileye yaklaşık 24 bin lira yardımda bulunduklarını bildirdi.

İftara, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Baro Başkanı Halime Aynur, daire müdürleri, şehit ve gazi aileleri, huzurevi ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ile müftülük personeli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik Müftülüğü'nden İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement