Bilecik Şehirler Arası Otobüs Terminali Hizmete Hazır - Son Dakika
Yerel

Bilecik Şehirler Arası Otobüs Terminali Hizmete Hazır

Bilecik Şehirler Arası Otobüs Terminali Hizmete Hazır

Bilecik Belediyesi tarafından İstanbul-Ankara çevre yolu üzerine Karasu mevkine yaptırılan 4 bin 900 metrekare oturum alanı ve 6 bin 900 metrekare inşaat alanına sahip Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin önümüzdeki aylarda faaliyete girmesi bekleniyor.

26.03.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi tarafından İstanbul-Ankara çevre yolu üzerine Karasu mevkine yaptırılan 4 bin 900 metrekare oturum alanı ve 6 bin 900 metrekare inşaat alanına sahip Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin önümüzdeki aylarda faaliyete girmesi bekleniyor.

Bilecik merkez Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Şehirler arası Otobüs Terminali'nin yeni yerine taşınması hakkında otogar içinde bulunan yazıhane sahipleri farklı görüşler ifade ediyorlar. Bazı yazıhane sahipleri, yeni tesisin kente avantaj sağlayacağını, trafiği rahatlatacağını ve vatandaşlar için avantajlı olacağını belirtirken, bazıları ise uzaklık sebebi ile yolcular açısından sıkıntılar yaşanabileceğini belirtiyor.

Otogarın taşınmasıyla ilgili açıklama yapan yazıhane sorumlularından İbrahim İnan, otogarın Bilecik merkezde olmasının hem insanlar hem de buraya gelen üniversiteli öğrencilerin açısından çok daha iyi olduğunu belirterek, "Aşağıdaki servisler insanları, öğrencileri nasıl götürecek o henüz belli değil. İnsanlara nasıl bir yardım olacak, bu konuda servis mi konulacak, ne yapılacak belli değil. Tabi terminalin aşağıda olması iyidir, ama merkezde olması daha iyiydi. Aşağıya servis ve otobüslerin rahat girmesi açısından aşağıya gitmesi daha iyi olur" dedi.

KEŞKE BİRAZ DAHA YAKIN OLSAYDI

Bir diğer yazıhane sorumlusu Adem İnan ise, 43 yıldır otogarda olduğunu belirterek taşınmaya sıcak bakmadığını anlattı. İnan, "İstasyon çok uzak kalıyor. Otogar aşağı taşınırsa Bilecik halkı için sıkıntı olacak. Biraz daha şehir merkezine yakın olması lazım. Burada olmasının taraftarı değiliz tabi ki burası değişecek. Ama şehir merkezine yakın olması çok daha iyi olurdu" dedi.

TERMİNALİN AŞAĞIDAKİ OLMASI DAHA İYİ

Diğer bir yazıhane sorumlusu Mithat Coşkun ise, şuan bu konu hakkında söyleyecek bir şey olmadığını belirterek, "Taşınsa yapacak bir şey yok. Tabi ki taşınmasının bize, öğrencilere ve insanlara artısı da olacaktır, eksisi de olacaktır. Ama ileriki günlerde nasıl bir gelişme olur, nasıl bir yol bağlantısı olur Bilecik için. Şuan ki mevcut yol çok uzak, bayağı mesafe var. İnşallah Bilecik için hayırlısı neyse o olur. Ama aşağıda olması daha iyi çünkü, bazı otobüsler ve servisler buraya girmiyorlar. Şuanda esnaf, yolcu ve herkes mağdur durumda" dedi.

TAŞINMA HALK İÇİN İYİ, AMA YAZIHANECİLERİN MALİYETİNİ ARTIRACAK

Yazıhane sahibi Erol Çim ise, otogarın aşağıya taşınmasının halk açısından çok iyi olacağını belirtti. Çim, "Bilecik Terminali'ne daha çok arabanın girecek. Bu sadece yazıhane çalışanları için iyi olmadı. Servisler koyulacak bunlar bir maliyet, personel iki katına çıkacak bu da bir maliyet, şehir içinde terminaller kurulacak onlar da bir maliyet. Aşağıya taşınması halk için iyi olsa da yazıhanecilerin maliyeti artacak." diye konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Şehirler Arası Otobüs Terminali Hizmete Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement