Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Myo'nun 40'ıncı Yıl Kuruluş Yıl Dönümü Görkemli Bir Şekilde... - Son Dakika
Güncel

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Myo'nun 40'ıncı Yıl Kuruluş Yıl Dönümü Görkemli Bir Şekilde...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Myo\'nun 40\'ıncı Yıl Kuruluş Yıl Dönümü Görkemli Bir Şekilde...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO)’nun 40’ıncı kuruluş yıl dönümü görkemli bir şekilde kutlandı.

17.05.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO)'nun 40'ıncı kuruluş yıl dönümü görkemli bir şekilde kutlandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kutlamalara, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, MYO Müdürü Doç. Dr. Metin Kesler, Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Selahattin Mersin, İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgülü, üniversite dekanları, öğrenim görevliler, kurum müdürler ve MYO öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Geçmişten Bugüne MYO videosu izlendi. Ardından sağlık nedenleri ile kutlamalara katılamayarak bir video gönderen Bilecik MYO'nun 1976 yılında atanan ilk müdürü Neşet Dündar'ın temenni videosu izlenmesi ile protokol konuşmalarına geçildi.

"14 PROGRAM, 2 BİN 670 ÖĞRENCİ, 40 AKADEMİK PERSONEL, 16 İDARİ PERSONELİ GÖREV YAPIYOR"

Açılış konuşması yapan MYO Müdürü Doç. Dr. Metin Kesler, okullarının kuruluşun 40'ıncı yılı sebebiyle çeşitli etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Okulumuz kurulduğundan bugüne bir çok gelişme yaşadı. Yeni bölümler açıldı, yeni insanlar, yeni alt yapı ve bir çok imkan kazandı. Bugün MYO bünyesinde yeni açılan programlarla birlikte 14 program, 2 bin 670 öğrenci, 40 akademik personel, 16 idari personelin vermiş olduğu hizmetle bölgemize, ülkemize hizmet vermek istiyoruz. Okulumuz ülkenin dört bir yanından gelen gençlerimizi hayata hazırlıyor. Ülkemize ve milletimize çeşitli hizmet alanlarında binlerce mezun yetiştirdi. Şüphesiz ki ülkemizin kalkınması, bireylerin refah seviyesinin artması, bunlar gelişmiş bir ekonomiyle olur. Gelişmiş bir ekonomiye sahip olmanın temel yapı taşlarıysa nitelikli insandır. Bu çerçeve de özellikle iş dünyasının sanayi, ticaret ve hizmet sektörünün beklentilerini karşılayacak nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde MYO'ların öneminin son derece büyük olduğu bilinciyle Bilecik ilimize, bölgemize, ülkemize faydalı vatanına milletine saygılı bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

"MYO'NUN NASIL BİR ULU ÇINARA ERDİĞİNE HEP BİRLİKTE ŞAHİTLİK EDİYORUZ"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ise, 2016 yılında MYO'nun 40 koca yılı geride bıraktığını söyledi. MYO'nun tam 40 yıldır Bilecik'te faaliyet gösterdiğinin altını çizen Taş, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Dile kolay tam kırk yıl. Üniversitemiz kurulduğunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) ile birlikte üniversitemizin çekirdeğini oluşturan MYO'nun nasıl bir ulu çınara erdiğine hep birlikte şahitlik ediyoruz. MYO'nun kuruluş amaçlarından belki de en önemlisi bildiğiniz gibi bölge sanayi kuruluşlarında insan gücüne dayanan ihtiyacı karşılamak olarak belirlenmiştir. Üniversite sanayi iş birliğinde ihtiyaç olduğu gibi yeni kurulan alanlar açılması yönünde çalışmalarımız devam edecektir. Amacımız meslek yüksekokulumuzun bölgemize olan katkısını daha da üstlere çıkaracaktır."

"ÜNİVERSİTELERİMİZ GELECEĞE UMUTLA BAKAN KARDEŞLERİMİZİ YETİŞMESİNİ BEŞİKLİK EDİYOR"

Son olarak büyük alkışlar ile kürsüye gelen Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, burada bir tarihin bir geçmişin konuşulduğunu ifade ederek, "Şeyh Edebali Hazretlerinin dediği gibi 'Geçmişini iyi bil ki geleceğine sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın' diyor. Gerçekten Bilecik dirilişin, kuruluşun, kurtuluşun beşiği olan bereketli topraklar ve burada atılan her tohum gerçekten büyük bir filizlenmiş. Dünya'ya hak ve adalet dağıtmış ve bugün de işte Kurtuluş Savaşı dönemlerimizde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Siz orada sadece düşmanı değil, Türk ulusunun makus talihini yendiniz dediği bu güzide topraklar bugün de tarihi süreç içerisinde kendi vazifesini, misyonunu yerine getirecektir. Kırk yıl önce atılan bir meslekyüksekokulu tohumu bugün bir Şeyh Edebali Üniversitesi haline geldi ve daha temennimiz üniversitelere beşiklik etmesi, sizin gibi genç ve güzel geleceğe umutla bakan kardeşlerimizi yetişmesini beşiklik etmesini canı gönülden istiyoruz. İnşallah biz bundan sonra sizlerle yapacağımız çalışmalarla birlikte inşallah bugün kırkıncı yılını kutladığımız gibi gelecek zamanlarda da bunun temelleriyle bugün nasıl diriliş, kuruluş ve kurtuluş şehri Bilecik diyorsak inşallah gelecek kardeşlerimiz şahlanışın da beşiği diyecekler" dedi.

Konuşmaların ardından Bilecik MYO'ya hizmet etmiş ve hizmete etmeye devam eden kişilere plaket verildi. Ardından protokol üyeleri MYO'da 14 bölüm öğrencilerin derslerinde yaptıkları projelerinin sergilendiği stantlar gezildi. Bu stantlar içinde en göze çarpanı Peyzaj ve Süs Bitkileri stanttı oldu. Kutlamalar ikramlar ile son buldu.

Öte yandan Bilecik Valisi Nayir ve Belediye Başkanı Yağcı'nın Otomotiv Teknolojisi Bölümü'nün stanttını gezerken, parçaları kullanılmış eski bir Woswos'a binerek poz verdiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Myo'nun 40'ıncı Yıl Kuruluş Yıl Dönümü Görkemli Bir Şekilde... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement