Bilecik'te "20'nci Yörük Kurultayı" - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te "20'nci Yörük Kurultayı"

Bilecik\'te "20\'nci Yörük Kurultayı"

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesi düzenlenen kurultay, Vali Nayir başkanlığında Söğüt ilçesinde gerçekleştirildi.

07.06.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesi düzenlenen 20'nci Yörük Kurultayı, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Söğüt ilçesinde yapıldı.

Nayir, kurultayda yaptığı konuşmada, 733'üncü Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenliklerine en iyi şekilde hazırlanmak, iyinin daha iyisini yapmak üzere bir araya geldiklerini bildirdi.

Ertuğrul Gazi, Şeyh Edebali ve Dursun Fakıh'ı, yeni nesle, tüm insanlığa tanıtma sorumluluklarının bulunduğunu dile getiren Nayir, şöyle konuştu:

"Burada gördüğüm manzara, bu sorumluluğu hakkıyla bilen konfederasyon, federasyon ve derneklerin kurultayda bir araya gelmesi... 733 yıl devam eden bir gelenek. İyinin daha iyisini yapma gayreti içerisinde olmuşuz. Bu kurultay, bir toy, bayram, birlik ve beraberlik anlayışı. Ülke çapında ülkenin tümünü kapsayan bir bayramımız. Ortak tek paydamız var, tarihimiz ve kültürümüz. Amacımız; ecdadımıza yakışır şekilde şenlikleri yapmak, şenliklere gelen misafirlerimizi en iyi şekilde karşılamak ve rahat ettirmek için elimizden geleni yapmaktır."

Söğüt Kaymakamı Mitat Gözen de şenliklerin, omuzlarına tarih ve millet için önemli sorumluluk yüklediğini belirterek, kurultaydan güç birliği elde etmek, birlik ve beraberliği daha ileriye taşıma hedefinde olduklarını söyledi.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise Ertuğrul Gazi'nin, bu topraklara yerleştiğinde her yıl üç kez "toy toplantısı" yaptığını hatırlatarak, burada söz konusu kültürü devam ettirmeye çalıştıklarını anlattı.

Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durasan Koca, şenliklerin bir toy olduğunu ve Şeyh Edebali ile Ertuğrul Gazi'nin güzel nasihatlerini uygulamaya çalışan bir kesim olduklarını ifade etti.

Daha sonra, 732'nci Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenliklerinde "En Güzel ve Donanımlı Çadır Yarışması"nda birinci olan Isparta Yalvaç Yörükleri, ikinci olan Oğuzboyları Konfederasyonu ve üçüncü olan Sakarya Karasu Deniz Köyü Yörüklerinin temsilcilerine ödülleri verildi.

Nayir ve beraberindekiler, toplantının ardından Türk Büyükleri Anıtı'na çelenk sunarak, Ertuğrul Gazi Türbesi'nde dua etti. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te '20'nci Yörük Kurultayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement