Bilecik'te 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te 23 Nisan Coşkusu

Bilecik\'te 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de coşkuyla kutlandı.

23.04.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Bilecik'te de coşkuyla kutlandı.

Bilecik'teki törenler, belediye bahçesinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Bilecik Belediye Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar ise Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak'ın kurumun çelengini sunmasıyla ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Türkiye Millet Meclisi'nin açılışının 94'üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Altınkaynak, "Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle Ankara'da tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Sevgili çocuklar, sevgili gençler, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri, her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan anlayan araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözüme yönelik eleştirilerde bulunabilen, kendinize güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağını aklınızdan çıkarmayın. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimizin, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Bugünü anlamlandıran çocuklarımızın ve ülkemizin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerim ile kutluyorum" dedi.

Konuşmanın ardından 7'nci "Geleneksel Çocuk Festivali" açılış konuşmasını yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, geleceğimizin teminatı olan çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Yağcı, "Bugün heyecanlıyız, azimliyiz, mutluyuz ve gururluyuz çünkü mutluluğa önder Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 94 yıl önce 23 Nisan 1920'de yakılan Milli Egemenlik meşalesi aynı heyecanla ile aynı coşku ile bu günümüze geldi. Bugünden yarına da çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından giderileceğine olan inancımız tamdır. Bilecik olarak bugün gururluyuz, mutluyuz. Çünkü 7 yıl önce başlattığımız "Geleneksel Çocuk Festivali" 7'nci yılını kutlamakta ve çocuklarımız ile doyasıya geleceğimize hazırlanmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törenler, çeşitli gösterilerle ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Törenlere, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Başsavcı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından protokol üyeler, Bilecik Belediyesi'nin hazırlamış olduğu 7'nci "Geleneksel Çocuk Festival" alanına geçerek çocuklar için hazırlanmış eğlence parkını yerinde inceleyip çocuklar için yapılan etkinlikleri seyrettiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement