Bilecik'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Bilecik\'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

23.11.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Elban, hayatın merkezine insanı alan, "İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın" felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak, kişiliğin belirlenmesinde, yetişilmesinde, hayata dair kanaatlerin, düşüncelerin oluşmasında en büyük emek öğretmenlerin olduğu belirtti. Mesajında, öğretmenlik mesleğinin detaylarına değinen Vali Elban, "Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek kutsaldır. Geleceği aydınlık ve daha müreffeh bir Türkiye ancak; kendisini daima yenileyen öğretmenlerimizin, en son ve yeni bilgilerle donatacağı çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde şekillenecektir. Başöğretmen Atatürk'ün söylediği gibi, Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve yeni nesil Öğretmenlerin eseri olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; büyük fedakarlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyetin değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesine hayat rehberi olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını vermiş tüm öğretmenlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyor halen görevde olan öğretmenlerimize sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise mesajında, "Ülkelerin geleceğini önemli ölçüde etkileyen eğitim sistemi; anlayış, yöntem ve uygulamaları ile birlikte tüm yönleri ile ele alınarak değerlendirilmelidir. Eğitimin herhangi bir noktasında oluşacak aksamanın gelecekte yaşanacak sorunların kaynağı olacağı hiçbir zaman unutulmamalıdır. Bireyi küçük yaşlardan itibaren demokrasinin kazanımlarıyla tanıştıran, yüzleri geleceğe dönük öğretmenlerimiz, toplumumuza her zaman umudu aşılamış ve toplumdaki bağları güçlendirerek etik değerlerin yaşatılmasına katkıda bulunmuşlardır. Öğretmenlerimizden beklentimiz, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize, hayata güvenle bakmayı öğretmeleri ve onlara yaşama sevincini aşılamalarıdır. Ayrıca düşünmenin, problemleri çözmenin, bilgiyi üretmenin yalnızca insana özgü ayrıcalıklar olduğunu çocuklarımıza öğretmenleridir. Ülkemizin geleceğinde önemli görev ve sorumluluk taşıyan, her koşulda büyük hizmet aşkıyla çalışarak çocuklarımızı ve gençlerimizi milletine, devletine ve insanlığa yararlı bireyler olmaları için yetiştirmeye özen gösteren ve bu görevi yerine getirirken de hiçbir özveriden kaçınmayan öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyor, Öğretmenler Günü'nü içten duygularla kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Milletleri kurtaranlar; Yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını alma kabiliyetini kazanmamıştır' diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Selim Yağcı mesajında, çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmenin, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabileceğini belirterek, şunları kaydetti: "Eğitim sorunlarını çözen devletlere baktığımızda bu devletlerin kültür, sanat, bilim ve sosyoekonomik alanda kalkınmış ve ilerlemiş olması gözlerden kaçmayan bir unsur olmuştur. Buradan da anlaşıldığı gibi, kalkınmanın temel şartı, eğitim ve öğretimdir. İnsan dünyaya gözlerini açtığı andan itibaren algılamaya başladığı çevrede, aile içi eğitimin yanı sıra, yine de yardıma muhtaçtır. İşte bu hususta okul ve öğretmenin devreye girmesi ile bu ihtiyaç karşılanmış olur. Bunlarla birlikte, öğretmen; eğitimi, öğretimi ve insanlara bir hayat boyu rehber olmayı meslek edinen kimsedir. 'Milletleri kurtaranlar; Yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını alma kabiliyetini kazanmamıştır' diyen Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, eğitim ve öğretimin bir millet için ne kadar önemli olduğunu bu özlü sözü ile bizlere açıkça anlatmıştır. Böyle anlamlı ve güzel bir günde, öncelikle Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnet duyguları ile anıyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum."

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise yayımladığı mesajında, "Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahiptir" ifadelerini kullandı. İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Hiçbir maddi güçle ölçülemeyecek kadar onurlu ve saygın bir görevi sevgiyle ve fedakarlıkla sürdüren öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de her türlü değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin mimarı durumundadır. Başka hiçbir meslek grubu, öğretmenler kadar geleceğe tesir etme imkanına sahip değildir. Gelişimin ham maddesi bilgi ise, o bilgiyi işleyen, kuşaklar boyu aktaran, yenileyen ve üreten öğretmendir. İskender'i Aristo'dan, Fatih'i Akşemseddin'den ayrı düşünmek mümkün değildir. Bizler 'Hocamın atının ayağından sıçrayan çamur, kaftanıma süstür.' diyerek öğretmene hürmetini en güzel şekilde gösteren bir medeniyetin mensupları olarak eğitim adına çocuklarımızı, gençlerimizi daha nitelikli eğitim veren üst öğretim programlarına yerleştirmek, temel kabiliyetleri ve topluma uyum becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmek gibi ulvi hedeflerimiz vardır. Bu hedeflere ulaşmakta öğretmenler olarak en büyük gayreti ve fedakarlığı her zamanki gibi yine biz yapacağız. Her gün öğrenmeye ve öğretmeye aynı heyecan ile devam edeceğiz Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Millet Mektepleri Başöğretmenliği' unvanını kabul ettiği bugünde, ömürlerini bu onurlu görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerimizin ve sevgiyle, sabırla, inançla, özveriyle öğretmenlik mesleğini yerine getiren, geçmişin öğreticisi, istikbalimizin mimarı ve insanlık aleminin kandilleri siz saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyor, şehit olan ve ahirete irtihal eden öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement