Bilecik'te Asayiş Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Asayiş Uygulaması

Bilecik\'te Asayiş Uygulaması

Haklarında yakalama ve arama kararı bulunan kişilerden 75'i gözaltına alındı.

06.06.2014 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılan asayiş uygulamasında, kimlik sorgusu gerçekleştirilen 2 bin 167 kişiden, haklarında yakalama ve arama kararı bulunan 75'i gözaltına alındı.

Bilecik Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şubesi ekiplerince 2 bin 167 kişiye yapılan kimlik sorgusunda, Bilecik ile başka illerde haklarında yakalama ve arama kararı bulunan 75 kişi gözaltına alındı ve dört bıçak, av tüfeği, tabanca, kuru sıkı tabanca, sopa ve tornavida ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince yapılan çalışmalarda, 7 gram kubar esrar, 11,3 kilogram kaçak tütün, 6 bin 152 paket kaçak sigara, bin 800 boş makaron, 600 dolu makaron, 14 adet tütün dolu makaron sigara, 30 adet uyuşturucu hap, sahte 100 ve 200 lira bulundu.

Ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince mayıs ayında üç ayrı operasyonda 6 bin 940 kilogram kaçak madeni yağ satışı yapan 6 kişi hakkında, gümrük kaçağı sigara ticareti yapan iki kişi hakkında "5607 sayılı kanuna muhalefet" suçundan yasal işlem yapılırken tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 4 kişi hakkında da "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet" suçundan yasal işlem yapıldı.

Asayiş ekiplerince İstiklal Mahallesi'nde bıçakla yaralama olayında yakalanan iki şahıs yakalandı ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Beşiktaş Mahallesi'nde iki aile arasında arazı anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada bıçakla yaralama olayına karışan bir kişi tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı. Küçükbaş hayvan ve tavuk hırsızlığı olayına karışan 4 kişi tutuklandı. Bozüyük ilçesinde de börekçi dükkanında çalışan işçiyi darbederek 350 lirayı gasp eden 4 şüpheliden 3'ü tutuklanırken bir kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bozüyük ilçesi Kasımpaşa Mahallesi'nde gasp olayına karışan, Yeni Mahalle'de yaşayan yaşlı kadına gasp ve cinsel saldırıda bulunan 14 yaşındaki çocuk ile motosiklet, evden ve iş yerinden hırsızlık olayına karışan zanlı da tutuklandı.

İş yeri ve araç denetimleri

Asayiş Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 24 kıraathane, iki oyun salonu, iki içkili restoran, 15 internet kafe, bir Tekel bayi, Bozüyük Emniyet Müdürlüğünce 19 kıraathane, 7 internet kafe ve bir oyun salonu, Osmaneli Emniyet Müdürlüğünce 13 kıraathane, bir Tekel bayi, 3 internet kafe, 10 çay bahçesi ve 3 içkili iş yeri, Pazaryeri Emniyet Amirliğince 8 kıraathane, iki internet kafe, Söğüt Emniyet Müdürlüğünce 4 kahvehane, iki internet kafe, bir Tekel bayi, bir çay bahçesi ve bir içkili lokanta, Gölpazarı Emniyet Amirliğince 20 umuma açık iş yeri, bir birahane ve bir dernek lokali, İnhisar Emniyet Amirliğince 4 kıraathane, iki içkili restoran, bir internet kafe ve iki tekel bayisi denetlendi.

"Dilencilik, kumar, tütün mamulleri tüketilmesi, sarhoşluk, rahatsız etme, kimlik bildirmeme ve gürültü" suçlarından 48 kişiye 5 bin 250 lira, Bozüyük ilçesinde 4733 sayılı kanuna muhalefetten bir kişiye 307 lira, Ses ve Gaz Fişeği Silahlar Hakkında Kanuna muhalefetten bir kişiye 759 lira, Gölpazarı ilçesinde 4207 sayılı kanuna muhalefetten iki kişiye, 4733 sayılı kanuna muhalefetten iki kişiye, 1774 sayılı kanuna muhalefetten bir kişiye toplam 3 bin 600 lira, İnhisar ilçesinde de 5729 sayılı kanuna muhalefetten bir kişiye bin 518 lira para cezası uygulandı.

Trafik denetimlerinde ise alkollü araç kullanan 43, hız ihlali yapan 3 bin 520, emniyet kemeri takmayan 43, kırmızı ışık ihlali yapan 37, kasksız motosiklet kullanan 106, park yasağı bulunan alanlara aracını park eden 240, aracının muayenesini yaptırmayan 270, taşıma sınırı üzerinde yolcu taşıyan 8, yük taşıma sınırı üzerinde yük taşıyan 3, diğer trafik kurallarını ihlal eden bin 108 sürücüye para cezaları verildi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Asayiş Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement