Bilecik'te Çanakkale Şehitleri "Oratoryo" Gösterisi ile Anıldı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Çanakkale Şehitleri "Oratoryo" Gösterisi ile Anıldı

Bilecik\'te Çanakkale Şehitleri "Oratoryo" Gösterisi ile Anıldı

Bilecik’te 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle yapılan kutlama programları Bilecik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı "Çanakkale Şehitleri Temalı” oratoryo gösterisi ile son buldu.

18.03.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle yapılan kutlama programları Bilecik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "Çanakkale Şehitleri Temalı" oratoryo gösterisi ile son buldu.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Cumhuriyet Baş Savcısı Kamil Yaşar, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Yapılan programda açılış konuşması yapan Bilecik Anadolu Lisesi Müdürü Remzi Düven, Çanakkale'de, azgın son haçlı ordularının en şiddetli şekilde saldırdığı, mermilerin havada çarpıştığı tarihin kaydettiği en büyük insan kıyımının yaşadığı kara savaşlarının yapıldığını belirterek, "Gelibolu Yarımadası'nda Türk Askeri büyük kahramanlıklar göstererek düşmanı bir kez daha mağlup etti. Gerçekten de Çanakkale'de binlerce güneş batmış, o yıl bazı liseler mezun verememiş memleketin bütün yetişkin evlatları dağları taşları dolduran şehit gövdelerine dönüşmüştür. Mehmetçiklerimiz hayatlarının baharında öleceklerini kesin olarak bildikleri halde Kur'an okuyarak şehadet getirerek ölüme, şehadet şerbetini içmeye gittiler. Kahraman şehitlerimize minnet borcumuzu ödemek istiyorsak onların canları ve kanları pahasına bize emanet ettiği bu kutsal vatanı ilelebet yaşatmak ve muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışalım. Tarihimize milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım. Her zaman kelebekler gibi ölüme uçan şehitlerimizin niçin şehit olduklarının idrakinde olalım. Bu bağlamda günümüzde ve geçmişte vatanımız uğruna can veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz" dedi.

"ŞEHADET ŞERBETİNİ İÇTİLER EN YÜCE MERTEBEYE ERİŞTİLER"

Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş ise, tam 100 yıl önce Çanakkale'de bütün dünyaya karşı "Çanakkale Geçilmez" diye bir destanının yazıldığını belirtti. Akkuş, "Tarihte emsali az görülen bir zaferle düşman orduları bozguna uğratıldı. Allah yolunda din, iman, millet, vatan, bayrak, hak, adalet uğruna Mehmetçiklerimiz kahramanca savaştılar. Mücadele ettiler, din ve İslam için ise kanlarını ve canlarını feda ettiler. Şehadet şerbetini içtiler, en yüce mertebeye eriştiler. İslamın izzet ve şerefini korudular. Vatanın haysiyetini ve onurunu yücelttiler. Müslümanların haysiyet ve onuruna haram getirmediler. Mabetlerimize namahrem eli değdirmediler. Ezanlarımızı susturmadılar. Fakirlik, yokluk ve imkansızlık içerisinde çarpıştılar fakat hiçbir zaman geri çekilmediler. İman dolu göğüslerini siper ettiler. İmanlarıyla, cesaretleriyle ve fedakarlıklarıyla Allah'ın yardımıyla büyük bir zafer kazandılar. Hep birlikte Çanakkale'de omuz omuza çarpışan kardeşlerimizin şuurunu yüreklerimizde hissederek geçmişte olduğu gibi gelecekte de birlikte olmayı dileyerek Rabbimize dua ederek analım. Çanakkale 'de şehit düşenlerin ruhları şad olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Bilecik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Çanakkale Şehitleri" temalı anma oratoryosu ile program son buldu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Çanakkale Şehitleri 'Oratoryo' Gösterisi ile Anıldı - Son Dakika


Advertisement