Bilecik'te Emniyet Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Emniyet Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları

Bilecik\'te Emniyet Teşkilatı\'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları

Bilecik’te Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

10.04.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Tören saat 10.00'da Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ve Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğünün Atatürk anıtı önüne çelenk konulmasıyla başladı. Polis ve asker şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı olarak halkın huzur ve güvenliği 170 yıldır başarıyla korumanın, haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bektaş, "Kuruluşundan bugüne kendini halkın hizmetlerine adamış, toplumun huzurunun en önemli değeri sahibi teşkilatı mensubu olmaktan duyduğumuz kıvanç bugün bizler için daha ayrı bir anlam taşımaktadır. 170 yıllık maziye sahip teşkilatımızın kendisini sürekli yenileyerek silahı, tesisatı, donatımı, eğitimi ve sosyal tesisleriyle bugünkü yapısına kavuşmuştur. Kuruluş tarihi olan 10 Nisan 1845 yılından bu yana çeşitli adlar altında aziz milletimize hizmet veren teşkilatımız, canı pahasına da olsa fedakar çalışmalarını bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir. Bilecik Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizde mevcut olan huzur ve güven ortamı daha iyiye getirmek için bütün birimlerimizle birlikte üstün gayret ve fedakarlıkla yaptığımız çalışmalarımızda vatandaşlarımızdan aldığımız katkı ve memnuniyet yorgunluğumuzu unutturduğu gibi hizmet etmemizi ve şevkimizi de arttırmaktadır" dedi.

"HER HAREKETİNİZDE MESLEĞİNİZİN ONURUNU VE GURURUNU DÜŞÜNÜN"

Halkın beklentilerini yerine getirerek huzur ortamının devamının sağlanması ve halkın desteğinin kesintisiz olarak alınması en önde gelen hedefler olduğunu belirten Bektaş, "Emniyet ve güven duygusunun topluma egemen olması için teşkilat mensuplarımız üzerine düşen görev ve sorumlulukları üstün gayret ve fedakarlıkları yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Ulu Önder Atatürk'ün aziz milletimize gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi yolunda Emniyet Teşkilatımız üzerine düşen görevi dün olduğu gibi bugün de ve yarın da yapacağı güç ve kararlılıktadır. Her zaman rahmetle ve minnetle andığımız şehitlerimiz ve gazilerimiz bunun kanıtı, üstün gayret ve fedakarlıkla çalışan genç meslektaşlarım bunun teminatıdır. Bugün ilimizde yaşanan huzur ve güven ortamı polisimizin üstün hizmet anlayışına dayalı görev azmi zaman ve mesai tanımayan görev bilinci saygı değer vatandaşlarımızın büyük destekleri sayesinde sağlanmıştır. Bizlere bugüne kadar gösterdiğiniz desteğin bizim başarımız olacağı gibi sizlerin de yaşadığı huzurlu ortamın devamını sağlayacaktır. Unutmayınız ki, huzur ortamının devamında katkıda bulunmak sizlerin vatandaşlık görevidir. Her şeyden önce yaptığınız işin sevgi ve gönül işi olduğunu unutmayın. Hizmette varlık dediğiniz halktır. Her hareketinizde mesleğinizin onurunu ve gururunu düşünün. Çünkü mesleğiniz onurludur. Görevinizde adil, tarafsız ve güler yüzlü olun. Yardıma muhtaç olana, sizden yardım isteyene, zorda kalanlara mutlaka yardım edin. Unutmayın ki bu görev hem mesleğinizin hem de milli geleneklerimizin gereğidir. Bugüne kadar size duyulan güvenin tamamı bu milletin bundan sonra da sizi bağrına basmayı sağlayacaktır. 170'inci Kuruluş Yıl Dönümünüz kutlu olsun" dedi.

Konuşmanın ardından liseler arasında düzenlenen "Şiir Yarışmasın"da birinci olan öğrenciler şiirlerin okunmasından ardından, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bandosu eşliğinde resmi geçiş ve emniyet müdürlüğüne ait araçların konvoyu ile tören son buldu.

Törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, POMEM Müdür Yardımcısı Çetin Gümüş, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Genel Meclisi Serkan Yıldırım, Emniyet Müdür yardımcıları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve POMEM öğrencileri ile emniyet mensupları katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Emniyet Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement