Bilecik'te Balıklandırma Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Balıklandırma Çalışmaları

Bilecik\'te Balıklandırma Çalışmaları

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, göletlerde balıklandırma çalışmaları yapıldı.

29.08.2014 18:43  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yaptığı açıklamada, Bilecik'teki göletlerde su ürünlerinin popülasyonunun artırılması için düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında 32 bin yavru sazan balığının göletlere bırakıldığını bildirdi.

İl geneli göletlerin amatör balıkçılığa açık olduğunu ancak ticari balıkçılık yapılmadığının altını çizen Yıldız, açıklamasında, şunları kaydetti:

"İç sularda balık popülasyonunun artırılması için yapılan bu çalışmayla amatör balıkçılarımız daha keyifli zaman geçireceklerdir. Bir yıl sonra yavru sazanlar 200-250 gram ağırlığa ve 40 santimetre uzunluğa erişeceklerdir. Sulardaki balık popülasyonunun korunabilmesi ve amatör avcılığın sürekli olarak yapılabilmesi için avcılık kurallarına titizlikle uyulması gerekmektedir. Sazan balıklarının 40 cm den küçük olanlarının avlanması yasaktır. Amatör bir avcı günlük olarak en fazla 5 sazan avlayabilir, en fazla 4 olta suya bırakabilir ve her oltada en fazla 3 kanca olabilir. Bu kurallara uymayanlara 282 lira idari para cezası uygulanmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Balıklandırma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement