Bilecik'te Görkemli Açılış - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Görkemli Açılış

Bilecik\'te Görkemli Açılış

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından Bilecik merkez Gülümbe köyüne yapılan 160 ton üretim kapasiteli Asfalt Plenti Tesisinin hizmete girdi.

26.05.2015 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından Bilecik merkez Gülümbe köyüne yapılan 160 ton üretim kapasiteli Asfalt Plenti Tesisinin hizmete girdi.

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından Gülümbe Köyüne yaptırılan Asfalt Plenti Tesisinin açılış törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken, törene Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali yardımcıları İlçe Kaymakamları, Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, 2.Jnadarma Eğitim Tugay Komutanı Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri katıldı.

"GÜNDE 1 KİLOMETRE SAATE YAKLAŞIK 160 TON ÜRETİM KAPASİTELİ"

Açılış konuşması yapan Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, tesisin, yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olduğunu ve İller Bankasından kredi çekilerek yapıldığını söyledi. Asfalt Plenti Tesisinin saatte yaklaşık 160 ton üretim yapabildiğini anlatan Nalbant, "Günde yaklaşık 1 kilometre olmak üzere 6 milyon TL ayda üretim yapabilecek bir kapasiteye sahiptir. Bu tesisimiz ile özellikle grup köy yollarımızdan başlamak üzere nüfus yoğunluğu baz alınarak köy yollarımızın sıcak asfaltla tanıştırılması sağlanacaktır. İdaremiz son yıllarda neredeyse makine parkanın tamamını yenilemiştir. İş üretme kapasitesini de ikiye katlamıştır. Eski yıllarda ortalama 100-150 civarında proje üreten idaremiz son yıllarda bu proje üretme sayısını ve iş üretme sayısı 250-300 civarında projeye çıkarmış durumdadır. Son 10 yılda KÖYDES uygulamalarıyla susuz ve şebekesiz köyümüz kalmamıştır" dedi.

"HER KÖYÜMÜZE EN AZ 1 ASFALT YOLLA ULAŞMAK MÜMKÜN HALE GELMİŞTİR"

Nalbant konuşmasının devamında, bin 844 km olan köy yolu ağının 931 kilometresi asfaltta tanıştığını belirterek sözlerine şöyle son verdi:

"Her köyümüze en az bir asfalt yolla ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Yine nüfusumuzun yüzde 91'inin yaşadığı 291 yerleşik birimimizde kanalizasyon çalışmalarımız bitirilmiştir. Şehirde ne varsa köyde de o imkanları götürelim şeklinde başlayan İl Genel Meclisimizin tasarrufu çocuk oyun gruplarıyla devam etmiştir. 101 yerleşik birimimize çocuk oyun grubu yapılmış ve hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur. Sadece 2014 yılı kesin hesabımıza baktığımızda Bilecik İl Özel İdaresinin 2014 yılı kesin hesabı 100 milyon liranın üzerinde bir kesin hesapla sonuçlanmıştır. Bu hizmetleri elbette ki idaremizin tek başına öz gelirleriyle yapması mümkün değildir. Bilecik İl Özel İdaresi tüm imkanlarıyla yaz kış demeden hizmet etmeye hizmet üretmeye azimle ve gayretle devam edecektir."

"ASFALT PLENTİ TESİSİNİN İLE DE İNŞALLAH KÖY YOLLARIMIZIN STANDARTLARI YÜKSELTİLECEKTİR"

Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, yakın zamanda köylerin alt ve üst yapı sorunlarının giderilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Yıldırım, "Bayındırlık ve imar faaliyetlerinin hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına yaklaşık olarak 4 milyon TL harcanarak 3 adet ekskavatör, 3 adet greyder, 3 adet hizmet aracı, 3 adet kamyon, 2 adet silindir hizmete alınmıştır. Bunun yanında köylerimizdeki çevre kirliliğinin giderilmesi adına 4 adet çöp toplama aracı hizmete alınmış ve 75 adet çöp konteynırının dağıtımına başlanmıştır. Şu anda inşaatı devam eden ve Temmuz ayında tamamlamaya hedeflediğimiz Yol Şube Müdürlüğü ile birlikte araç parkı ve Asfalt Plenti Tesisinin yaklaşık maliyeti 9 milyon TL olarak gerçekleşecektir. Birazdan hep birlikte açılışını gerçekleştirerek hizmete alacağımız Asfalt Plenti Tesisinin ile de inşallah köy yollarımızın standartları yükseltilecektir. İlimizin bütün köy yolları sıcak asfalt kaplamaya dönüştürülerek köyde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ POYRAZ VEDA ETTİ

Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bilecik için önemli bir gün olduğunu söyleyerek, köylerde ilgili güzel bir yatırımın alışını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Poyraz, "Benim için bu açılışın ayrıca bir önemi var. Sonuçta 13 yıl beraber çalıştık. Başta Valilerimiz, bürokrat arkadaşlarımız, muhtarlarımız ve diğer arkadaşlarımızla her şeyin bir sonu olduğu gibi sonuçta bütün makamlarda mevkilerde geçici nihayetinde bu görevleri inşallah laikiyle yapacak diğer arkadaşlarımıza devredeceğiz. Bu anlamda benim şahsen katıldığım son açılış töreni. Tabi 13 yıllık dönem zarfında çok şey söylenebilir ama en azından şu haklı gururu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Bilecik gibi mütevazi büyüklükte olan bir ilimize 7.3 milyar lira, 7.3 katrilyon lira gibi bir yatırım yaptık. Burada Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakan arkadaşlarımız, kurum ve kuruluşların çok değerli bürokratları, Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, diğer bürokrat arkadaşlarımız ve diğer muhtar arkadaşlarımızın el birliğiyle yapıldı bu yatırımlar. Açıkçası değişen Türkiye'de, yeni Türkiye'de Bilecik'inde kendini daha ileride görmesi gerekiyordu. Bizim gayretimiz de bu yönde oldu. İnşallah yeni açılacak olan bu tesisimizle de köylerimizde önemli ölçüde çözümlenme noktasına gelmiş olan temel sorunların artık kaplama asfalt, sıcak asfalt noktasında tartışmak yerine hepsini sıcak asfalta dönüştürmede önemli bir avantaj sağlayacak" ifadelerini kullandı.

"BU TESİSİ EN FAUL ŞEKİLDE KULLANMA GAYRETİ İÇERİSİNDE"

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise, Bilecik için özel bir güne şahitlik ettiklerini aktardı. Bugün bir ilki yaşadıklarını ve bugüne kadar yürüttükleri çalışmalara bir modern tesisle yeni bir halkayı ilan etmiş olacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Eski tesisimizde çevreye vermiş olduğumuz zararı da, çevreye rahatsızlığı da bitirmiş olacağız. Biraz önce İl Özel İdaremizin sekreterinin de söylediği gibi bin 844 km köy yolu ağımızda yüzde 50 civarında 931 kilometrelik asfalta sahibiz. Ama bu yeterli değil. Asfalt kalitesi olarak böyle bir tesise ihtiyaç olduğu tespit edilmiş ve bunun girişimleri daha önceden başlatılmıştı. Alt yapının önemini herkes biliyor. Alt yapının içerisinde de yolun önemi herkesin tartışmasız kabul ettiği bir husus. Yol olmadığı taktirde asayiş ve güvenlikten tutun eğitim ve sağlığa kadar yürütülen en büyük hizmetlerde bir sürü sıkıntı çekeceğimizi yaşayarak gördük ve görüyoruz. Bu sene ki kar yağışıyla yollarımız kapanınca her türlü hizmetin aksadığını, sağlığın eğitimin her türlü hizmetin aksadığını birlikte müşahede ettik. İl Özel İdare imkanlarımız içerisinde bu yılda 2015 yılı içerisinde de yine birinci kat, ikinci kat asfalt çalışmalarımız devam edecek. Stabilize çalışmalarımız devam edecek, onarım çalışmalarımız devam edecek ama buradaki bu tesis bir farklılık oluşturacak. Bu tesis yalnızca İl Özel idaremizin tesisi olmayacak, ilimizin geneline hizmet edecek ve belirleyeceğimiz esaslar ve protokoller içerisinde Belediyelerimiz de dahil olmak üzere bu tesisi en faul şekilde kullanma gayreti içerisinde olacağız."

Konuşmanın ardından dev tesis protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde açılışı gerçekleştirilirken, tesis ilk üretimine geçti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Görkemli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement